9 din 10: spectacol românesc de teatru în cadrul Festivalului de Dramaturgie Europeană Contemporană

Spectacolul 9 din 10 în regia Letei Popescu a fost prezentat pe scena Institutului Italian de Cultură de la Viena în cadrul Festivalului de Dramaturgie Europeană Contemporană. Spectacolul s-a jucat în limba română cu subtitluri în limba germană.

Speculând limbajul specific cărţilor motivaţionale, 9 din 10 este rezultatul unui proces de lucru de tip devised theatre, având la bază un scenariu colectiv, bazat pe improvizaţiile actorilor Oana Hodade, Oana Mardare şi Doru Mihai Taloş, coordonat de dramaturgul Ana Cucu-Popescu, sub regia Letei Popescu. Spectacolul confruntă publicul cu realitatea îndoielnică a statisticilor de astăzi, o realitate aflată la limita dintre fals şi adevărat, la limita dintre „cum să fii?" şi „fii tu însuţi!". Acid şi plin de umor, 9 din 10  este o critică a standardelor actuale de perfecţiune şi o celebrare a autenticităţii din spatele acestor norme.

Festivalul de Dramaturgie Europeană Contemporană din Viena a prezentat sub patronajul primarului oraşului Viena, dr. Michael Häupl, în perioada octombrie - decembrie 2015, producţii din Austria, Cehia, Croaţia, Italia, România, Rusia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina.