36 de fotografii semnate de Mihaela Noroc, expuse la ICR Madrid

Institutul Cultural Român de la Madrid prezintă, la sediul reprezentanței, expoziția „Atlasul frumuseții. Femeile lumii și poveștile lor”, care reunește 36 de fotografii semnate de Mihaela Noroc din albumul devenit celebru în întreaga lume, „Atlasul Frumuseții”.Expoziția, care poate fi vizitată, în perioada 3 – 30 aprilie 2024, este organizată sub auspiciile Ambasadei României în Regatul Spaniei.Vernisajul va avea loc miercuri, 3 aprilie 2024, ora 19.00, în prezența criticului de artă spaniolCristina Carrillo de Albornoz Fisac, fost diplomat al Națiunilor Unite (UNESCO și PNUD) în Elveția și Franța, comisar de artă independent în principalele muzee ale lumii din anul 1995, dintre care menționăm Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, Galeria Națională din Berlin, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia din Madrid, Círculo de Bellas Artes și Fundación Telefónica.

Expoziția reunește 36 de portrete de femei din România, Spania, Japonia, Mexic, Afganistan, Statele Unite, India și invită publicul să descopere o lume diversă, fascinantă, povești de viață autentice surprinse prin lentila aparatului foto.

„Deși Atlasul Frumuseții e foarte popular în mediul online, cred că cel mai frumos mod de a experimenta proiectul este printr-o expoziție. Sper că publicul spaniol se va bucura din plin de această experiență”, declară Mihaela Noroc pentru ICR Madrid.

Născută în 1985, Mihaela Noroc este absolventă a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti. Ca fotograf, Mihaela Noroc lucrează de peste 10 ani la proiectul „Atlasul Frumuseţii”. Până în prezent, artista a fotografiat peste 2000 de femei în aproape 100 de ţări. În toţi aceşti ani, Mihaela Noroc a acumulat peste 1,5 milioane de urmăritori pe reţele sociale unde împărtăşeşte frecvent portretele realizate.

Proiectul „Atlasul Frumuseţii” s-a concretizat, în 2017, într-un album. „Atlasul Frumuseţii” a fost publicat până acum pe trei continente în mai multe limbi, cum ar fi: engleză, germană, chineză, japoneză si română.Albumul s-a vândut în peste 150.000 de exemplare până în prezent. Mihaela Noroc şi-a prezentat proiectul în mai multe expoziţii individuale în mari oraşe ale lumii. La New York, expoziţia a fost găzduită de sediul central al ONU. De asemenea, expoziţiile Mihaelei Noroc au fost prezente şi în oraşe precum Berlin, Londra, Paris sau Seul. Din 2021, Mihaela Noroc locuieşte la Sibiu. Călătoreşte frecvent în diverse colţuri ale lumii, continuând lucrul la proiectul Atlasul Frumuseţii. Ea spune că „Atlasul frumuseții“ este moștenirea la care va lucra, probabil, toată viața – și ne poartă în povestea ei pe drumul din atelierul tatălui ei, pictor, până în Afganistan, India, SUA sau Berlin și înapoi acasă, la Sibiu.