33 de cursanți au absolvit cursul de limba română organizat de ICR Istanbul

Miercuri, 22 ianuarie 2014, la sediul ICR Istanbul a avut loc festivitatea de înmânare a diplomelor de absolvire a cursurilor de limbă română pentru străini. După frecventarea a 64 de ore de curs, în perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, 33 de cursanți au susținut și promovat testul de evaluare a competențelor lingvistice, încheind cu succes cel de-al patrulea semestru. Absolvenții și-au demonstrat competențele dobândite la cursurile de limbă română participând activ la jocuri interactive, susținând un recital în limbile română și turcă din poezii de Mihai Eminescu și prezentând, ca spectacol-lectură, un fragment din cunoscuta piesă Tache, Ianche şi Cadâr de Victor Ion Popa.

Cursurile de limbă română de la Institutul Cultural Român din Istanbul au fost structurate pe patru niveluri de referință: începător A1, pre-intermediar A2, intermediar B1, intermediar - avansat B2 și au fost formate din 4 grupe de adulți. În anul 2013, pe lângă grupul țintă propus (studenți, profesori, membri ai diasporei, oameni de afaceri care au investiții sau doresc să investească în România, foștii locuitori ai insulei Adakale etc.), cursurile de limbă română au atras atât reprezentanți ai mediului academic interesați de cultura românească, cât și persoane care activează și în alte domenii - ghizi, interpreți, traducători.

Semestrul al cincilea se va desfășura între 25 februarie-20 iunie 2014, perioada de înscriere fiind cuprinsă între 10-21 februarie 2014.

Proiectul face parte din strategia ICR Istanbul de a asigura promovarea culturii și civilizației românești prin cultivarea învățării limbii române ca limbă străină - un proces stimulat, de altfel, și de diversificarea de la an la an a publicului-țintă și care urmărește consolidarea poziției ICR Istanbul pe piața concurențială a instituțiilor organizatoare de cursuri de limbi străine.