Trupa Salamandre, prezentă la cea de-a șaptea ediție a Babylon Europa – The Culture Show cu sprijinul ICR Berlin

Institutul Cultural Român din Berlin, în colaborare cu rețeaua culturală europeană EUNIC Berlin, invită publicul la cea de-a șaptea ediție a Babylon Europa – The Culture Show, care va avea loc sâmbătă, 18 mai 2024, ora 17.00, pe scena în aer liber de la ufaFabrik din Berlin.

Babylon Europa este un spectacol artistic care celebrează diversitatea culturală a Europei prin intermediul muzicii, dansului și artelor, și face parte din programul Carnavalului Culturilor.

Publicul este așteptat să asculte jazz, ritmuri electronice, muzică clasică și folk cu artiștii Marco Brosolo (Italia), Nedyalko Nedyalkov Quartet (Bulgaria), Stéphane Orlando (Belgia/Valonia-Bruxelles), The River Rats (Franța), Jackie Moontan (Luxemburg), Liz Metta (Austria), Astrid (Slovenia), Luca Kézdy (Ungaria), Ana Rocha (Portugalia), Tamara Kramar (Slovacia). Inka Pehkonen (Finlanda) va oferi acrobații pitorești, iar trupa berlineză de show The Swag va asigura cadrul muzical al evenimentului.

Anul acesta, din partea României va performa trupa Salamandre, duo artistic format din Alex Bălăiță și Oana Mărgineanu, artiști pasionați de arta și performanța cu focul. Cu un background eclectic și o abordare creativă inovatoare, ei îmbină mai multe discipline și influențe în spectacolele lor captivante.

Alex Bălăiță aduce în grup o experiență solidă în matematică și informatică, dar și o pasiune pentru arta jongleriei și a performance-ului. Abilitatea sa de a manipula focul cu grație și precizie îl transformă într-un artist remarcabil, care încântă și fascinează publicul cu fiecare mișcare.

Pe de altă parte, Oana Mărgineanu este o artistă polivalentă, cu o formare în teatru și kinetoterapie. Interesată de o varietate de domenii, de la grădinărit și arte marțiale, până la dans contemporan, ea adaugă o dimensiune suplimentară spectacolelor Salamandre prin grația și expresivitatea sa scenică.

Împreună, Alex Bălăiță și Oana Mărgineanu creează experiențe vizuale și emoționale intense, punând în scenă momente memorabile ce surprind și captivează publicul. Prin spectacolele lor pline de energie și emoție, Salamandre transformă focul într-un instrument artistic și poetic, oferind publicului o experiență unică și fascinantă.

Prin participarea la Babylon Europa – The Culture Show, Salamandre aduc un element original la acest eveniment cultural de amploare europeană, reflectând diversitatea și creativitatea artei performative din România.

Intrarea este gratuită.

Mai multe informații puteți găsi aici.