România participă la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid 2020

Galeriile românești GAEP, IVAN și SUPRAINFINIT din București au fost selectate de Comitetul de organizare al celei de a 39-a ediții a Târgului Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid în secțiunile „Programul general”, respectiv „Opening”. Institutul Cultural Român de la Madrid sprijină participarea galeriile românești pentru a prezenta, între 26 februarie și 1 martie 2020, lucrări ale artiștilor Ross Taylor și Jaro Varga (Galería Ivan, în secțiunea Program General), Felipe Cohen, Vlatka Horvat, Marilena Preda Sânc și Ignacio Uriarte (Galería GAEP în secțiunea Program General) și Vlad Nancă (Galeria Suprainfinit în cadrul secțiunii Opening).

Colectivul artistic APPARATUS 22 participă cu o serie de proiecte la standul Galeriei Più din Bologna. Apparatus 22 este un colectiv transdisciplinar de artă înființat în ianuarie 2011 de către membrii actuali: Erika Olea, Maria Farcas, Dragoș Olea împreună cu Ioana Nemes (1979 - 2011) în București, România. Începând cu 2015, ei lucrează între București și Bruxelles.

Institutul Cultural Român de la Madrid susține, încă din 2012, participarea galeriilor românești la cel mai important târg de artă contemporană din Peninsula Iberică.

ARCO Madrid este unul dintre principalele târguri de artă contemporană ale circuitului internațional care se desfășoară anual în februarie în capitala Spaniei. Manifestarea este în topul primelor trei târguri cu cei mai mulți vizitatori la nivel mondial cu peste 200 de galerii din 31 de țări care expun în diverse secțiuni.

ARCO Madrid 2020 va prezenta o selecție atentă a galeriilor naționale și internaționale, atât în ​​„Programul General”, cât și în secțiunile „Diálogos”, curatoriat de Agustín Pérez-Rubio și Lucia Sanromán; „Opening”, coordonat de Tiago de Abreu Pinto și Övül ö. Durmusoglu, și „It's just a matter of time” curatoriat de Alejandro Cesarco, Mason Leaver - Yap și Manuel Segade în programul discursiv. Alături de conținutul galeriilor, ARCO Madrid va prezenta alte spații care vor lărgi viziunea vizitatorilor în jurul artei contemporane. Târgul de carte ale ediției ArtsLibris. Spații culturale cu prezentarea unora dintre principalele centre de artă din Spania.
Zonele gastronomice și de odihnă. Locuri pentru a lua prânzul, a socializa și a împărtăși descoperirile târgului. Oferirea de spații comerciale cu conținut creat special pentru prezentare la ARCO Madrid. Detalii suplimentare despre bilete și rezervări: https://www.ifema.es/arco-madrid/entradas-invitaciones

Mai multe informații despre programul ARCO 2020: https://www.ifema.es/arco-madrid/programas