Recital susținut de Nicolae Voiculeț în cadrul vernisajului „Expoziției de Pictură a Maestrului Român Corneliu Baba” la Hangzhou

Vineri, 16 noiembrie 2018, la Quanshi Art Center din Hangzhou, maestrul Nicolae Voiculeț a susținut un minirecital, cu ocazia deschiderii Expoziției renumitului pictor român Corneliu Baba. Prezența naistului român s-a datorat invitației Institutului Cultural Român de la Beijing. Recitalul a fost un real succes, asemeni vernisajului, și a impresionat publicul prezent, care după statisticile organizatorilor chinezi a fost estimat la peste o mie de persoane.

Muzica sa a fost specială, conssiderată „Muzica Unirii“, evenimentul fiind dedicat Centenarului Marii Uniri, dar și celor 70 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre România și China, care se vor împlini anul viitor.

„Mulțumesc pentru invitație Institutului Cultural Român de la Beijing, pentru suport și pentru profesionalism. Evenimentul a fost un succes. Au fost prezenți o elită de specialiști de artă și de intelectuali și oameni interesați de cultura română și de aceste schimburi culturale în contextul celor 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și China. Încă o dată le mulțumesc domnului Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing, precum și întregii echipe a institutului pentru faptul că au înlesnit și au adus folclorul românesc cu ocazia Centenarului Marii Uniri și nu oriunde, ci aici în China”, a declarat Nicolae Voiculeț, după eveniment.

Maestrul Nicolae Voiculeț va concerta la Xi'an sub egida „România 100” și va susține un workshop la Conservatorul de Muzică din Xi'an. Evenimentele sunt organizate de ICR Beijing, în parteneriat cu Conservatorul de Muzică din Xi'an.