Lansarea Concursului interactiv „Europa?!”, un joc despre cultura și limbile Uniunii Europene

Dacă vă interesează diversitatea limbilor și culturilor Uniunii Europene și doriți să vă testați cunoștințele despre cultura europeană, ICR Madrid vă invită la prima ediție live a concursului "Europa ?!".

Reprezentanța Institutului Cultural Român de la Madrid în colaborare cu rețeaua EUNIC Spania, cu sprijinul Direcției Generale de Traducere a Comisiei Europene, al Reprezentanţei Comisiei Europene în Spania și al Universității Complutense din Madrid organizează pe 30 octombrie 2019 prima ediție live streaming a jocului „Europa?!” Evenimentul va avea loc, de la 12.30,  în aula Facultății de Filologie a Universității Complutense.

Concursul Europa?! este un joc interactiv și animat, la finalul căruia câștigătorii vor obține numeroasepremii interesante pentru primii 50 de jucători calificați și un premiu special pentru câștigătorii echipelor selectate care vor concura în direct.Premiile constau în telefoane mobile Samsung Galaxy S10, IPad 2019 128GB și alte echipamente electronice de ultimă generație.

Cei interesați se pot înscrie completând acest formular https://www.europaelconcurso.eu/#inscribirse.

Aceștia pot alege să fie selectați pentru a forma una dintre cele trei echipe de pe scenă sau pentru a juca din public sau de oriunde, chiar si de acasa, prin aplicația Europa ?!

Regulile concursului live:

• Pentru a participa la concursul live din 30 octombrie 2019, trebuie să aveți 18 ani la această dată.

• Trei echipe a câte două persoane și tot publicul care dorește să concureze de pe scenă, din aplicațiile lor mobile.

• Cele trei echipe vor fi formate in situ, la începutul concursului, cu cele șase persoane din public care obțin cel mai bun punctaj în cele zece întrebări de selecție. Dacă este necesar pentru egalitate, se va lua în considerare timpul de răspuns, alocând puncte suplimentare pentru viteză. Dacă, în ciuda acestui fapt, au fost încă peste șase selectate pentru a forma cele trei echipe, numărul va fi limitat la șase la întâmplare (prin extragerea a trei perechi de bile de aceeași culoare).

• Candidații excluși în acest mod pot concura din public cu dispozitivele mobile.

• Membrii personalului Direcției Générale Traduceri a Comisiei Europene și personalul EUNIC Spania nu pot concura în direct. O pot face din aplicațiile mobile, dar fără a opta pentru niciunul dintre premiile disponibile pentru această modalitate.

Dinamica jocului :

Jocul constă din mai multe runde de întrebări: cele formulate fiecărei echipe (pe rând), cu posibilitatea de a reveni în cazul unui răspuns greșit, iar cele formulate în același timp tuturor echipelor. În cel de- al doilea caz, cea mai rapidă persoană care răspunde corect poate obține puncte. Animatorul concursului va explica toate detaliile înainte de startul jocului.

EUNIC Spania funcţionează din 2008 şi are în componenţă 22 de institute sau centre culturale precum: Institutul Cervantes – sediul central, Goethe-Institut España, British Council, Institut Français de Madrid, Instituto Italiano de Cultura Madrid, Centro Checo Madrid, Foro Cultural de Austria, Instituto Iberoamericano de Finlandia, Alliance Française España. Institutul Cultural Român de la Madrid exrecită președinția clusterului pe o perioadă de 1 ani de zile, începând cu luna octombrie 2019.