Expoziția „I.L.Caragiale – Deschizător de drum al avangardei și al teatrului absurdului” la Biblioteca de studii și științe a regiunii Plzeň

Miercuri, 3 mai, ora 17:00 la Biblioteca de studii și științe a regiunii Plzeň (clădirea principală, parter, Smetanovy sady 2)  va avea loc vernisajul expoziției „I.L.Caragiale – Deschizător de drum al avangardei și al teatrului absurdului”.

Expoziția este dedicată vieții și operei lui Ioan Luca Caragiale și va cuprinde o serie de panouri bilingve (română/cehă) despre viața, opera și moștenirea sa culturală.

În cadrul vernisajului vor ține prezentări Mgr. Vlasta Šuhajdová, directoarea departamentului de biblioteci straine, Mgr. Daniel Bechný, director general al Bibliotecii de studii și științe a regiunii Plzeň, doamna Jarmila Horakova, șefa Catedrei de Limba Română din cadrul Facultății de Litere a Universității Caroline din Praga  și doamna Luana Elena Vacková, șefa secției de limbi romanice din cadrul departamentului de limbi străine al Bibliotecii de studii și științe a regiunii Plzeň. 

Expoziția a fost realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Praga și va fi accesibilă publicului în perioada 4 - 31 mai 2023.

Intrarea este liberă!