European Short Film Festival de la Ottawa, o călătorie online de-a lungul Europei prin intermediul a 22 de filme de scurtmetraj din 22 de ţări

România va fi prezentă, alături de încă 21 de state membre ale Uniunii Europene, la a şaptea ediţie a European Short Film Festival de la Ottawa, cu filmul Telefonul/The Call, regizat de Anca Damian. Pregătit pentru desfăşurarea în mediul online în doar cateva săptămâni, festivalul va fi pus la dispoziţia publicului canadian în perioada 14- 21 mai 2020. Participarea românească este susţinută de Institutul Cultural Român împreună cu Ambasada Romaniei la Ottawa, reprezentantul ICR în clusterul EUNIC Canada.

Colecţia de filme de scurtmetraj de anul acesta este organizată în trei programe tematice „Well Adjusted”, „All You Need Is Love” şi „Time Being Time Passing”.

Rezultat al colaborării dintre Institutul de Film Canadian, ambasadele Statelor Membre UE şi EUNIC, European Short Film Festival s-a desfăşurat anterior la Art Courts în Ottawa având în mod constant sala plină. Fiind un eveniment mult aşteptat de public, se preconizează că în mediul online va avea şi mai mulţi spectatori.

„Suntem foarte impresionaţi şi recunoscători pentru acest tur de forţă şi de solidaritate în faţa condiţiilor adverse. Suntem stimulaţi de foarte multe exemple de solidaritate şi de unitate atât aici în Canada, cât şi de-a lungul Europei de cînd a izbucnit pandemia”, a zis Brice de Schietere, însarcinatul pentru afaceri al Uniunii Europene în Canada.

A şaptea ediţie a EUSFF este prezentată în parteneriat cu Cinemateca din Vancouver şi Cinemateca Winnipeg Film Group.

European Short Film Festival de la Ottawa se va desfăşura online, geolocalizat pe teritoriul Canadei, în perioada 14-21 mai 2020.

Biletele sunt disponibile pe site-ul Institutului de Film Canadian. Accesibil în mod gratuit.

Mai multe informaţii: www.cfi-icf.ca/eushorts