Directorul adjunct al ICR Budapesta, Andreea Dogariu, aleasă vicepreședinte al Clusterului EUNIC Ungaria

Directorul adjunct al Institutului Cultural Român de la Budapesta, Andreea Dogariu, a fost aleasă joi, 8 decembrie 2022, vicepreședinte al Clusterului EUNIC din Ungaria.

Noua conducere a EUNIC Ungaria, formată din președinte și doi vicepreședinți, a fost aleasă, prin vot unanim, în cadrul ultimei ședințe a Clusterului. În funcția de președinte a fost aleasă Adela Galova, directorul Centrului Ceh din Budapesta, iar cel de-al doilea vicepreședinte va fi Christian Autengruber, directorul Forumului Cultural Austriac de la Budapesta.

Vicepreședinții Clusterului EUNIC Ungaria sunt implicați direct în organizarea și coordonarea unor proiecte ca Noaptea Literaturii, Insula Filmului, European Language Cocktail bar.

Despre EUNIC

EUNIC – European Union National Institutes for Culture – este rețeaua europeană de instituții angajate în relații culturale. Împreună cu partenerii săi, EUNIC sprijină și extinde colaborarea culturală europeană în 103 țări din întreaga lume, cu o rețea de 137 de clustere, bazându-se pe experiența semnificativă a membrilor săi din toate statele membre ale Uniunii Europene și din țările asociate.

EUNIC susține un rol proeminent al culturii în relațiile internaționale și este un partener strategic al UE, implicat activ în definirea politicii culturale europene. EUNIC este o platformă pentru schimbul de cunoștințe și pentru consolidarea capacităților între membrii și partenerii săi.