„Culture cannot be stopped”, dezbateri despre sprijinul artiştilor în perioada pandemiei

O serie de dezbateri online, reunite sub titlul „Culture cannot be stopped”, vor fi organizate de membrii EUNIC Romania, începând din data de 7 mai. Dezbaterile, la care vor participa invitați din domeniul cultural, reprezentând diverse țări europene, alături de practicanți culturali români, fac parte din cadrul proiectului “EUNIC MIXERS”, care va include o serie de discuţii live, online, despre provocările sectorului cultural, confruntat cu schimbările din perioada pandemiei.

Prima discutie online va avea loc joi, 7 mai, de la ora 19:00, pe pagina de Facebook a EUNIC Romania. Vor participa reprezentanți a trei inițiative din Cehia, Austria și România, care vor vorbi, împreună cu moderatoarea Miki Braniște, despre abordarea lor pentru a oferi spațiu, vizibilitate și sprijin financiar artiștilor în perioada izolării sociale.

La discuție vor participa:

▪ Lukáš Jandač, unul din inițiatorii proiectului Festival of Nothing în Republica Cehă (www.calvertjournal.com/articles/show/11729/nothing-festival-2020-non-existent-art-shows-helping-czech-culture-scene-in-quarantine)

▪ Daniel Auner, unul dintre cei mai importanţi violonişti austrieci ai generaţiei sale și creatorul platformei digitale konzertsaal.at (www.konzertsaal.at)

▪ Liviu Romanescu, care lucrează alături de board-ul unteatru pentru dezvoltarea direcțiilor viitoare (www.unteatru.ro)

Discuția va fi moderată de Miki Braniște, manager cultural și curator pentru proiecte interdisciplinare, și va fi în limba engleză.