Conferinţa internaţională „Femeile şi provocările următorului deceniu 2020-2030”

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, clusterul EUNIC Varşovia organizează împreună cu Colegiul de Economie Mondială din Varşovia şi Forumul Internaţional al Femeilor din Polonia, în zilele de 9 şi 10 martie 2020, conferinţa internaţională cu titlul 

„Femeile şi provocările următorului deceniu 2020-2030”.

Evenimentul va avea loc la Şcoala de Comerţ (SGH) din Varşovia, cădirea C, Al.Niepodległości 128

Cele patru grupuri de discuţii vor avea următoarele teme:

- piaţa muncii şi economia,

- poziţia femeilor în familiile contemporane,

- egalitatea de gen transpusă în practică – factori cheie,

- femeile în mediul academic şi în mediul cultural.


La conferinţă participă specialişti din Austria, Belgia, Marea Britanie, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Polonia şi România.


Din România, ICR Varşovia, membru activ al clusterului local al EUNIC, a invitat-o să participe la conferinţă pe doamna Oana Băluţă, conf. univ. dr. la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti. 

Oana Băluţă este autoarea a numeroase articole şi lucrări pe teme precum egalitatea de gen, gen şi politică, egalitatea de şanse.

Prelegerea doamnei Băluţă va fi susţinută în panelul „Egalitatea de gen transpusă în practică – factori cheie”, în data de 10 martie, de la ora 10:00.


Programul detaliat al conferinţei poate fi consultat aici: https://drive.google.com/file/d/1Gp649mT-3ELeKOAB4Cw7uuV4h5-Li1Ac/view?usp=sharing

Conferinţa se va desfăşura în limbile polonă şi engleză, cu traducere simultană.