„Cântec de leagăn“, la Festivalul de Scurtmetraje al Uniunii Europene în Canada

Scurtmetrajului românesc Cântec de leagăn (Cradle), regizat de Paul Mureșan, va fi proiectat în cadrul Festivalului de Scurtmetraje al Uniunii Europene în Canada, cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Ambasada României în Canada. Proiecția este programată vineri, 26 mai 2023, la Galeria de Artă din Ottawa, în secțiunea The Roles We Play, de la ora locală 19:00. Scurtmetrajul prezintă o poveste despre consecințele violenței domestice și alcoolismului asupra familiilor, având pe fundal un vechi cântec de leagăn românesc interpretat de Maria Tănase.

Cea de-a zecea ediție anuală a Festivalului Uniunii Europene de Scurtmetraje în Canada (EUSFF) revine în 2023 la Galeria de Artă din Ottawa, sala Alma Duncan, în zilele de 26 și 27 mai. Evenimentul face parte din manifestările organizate în Canada pentru a celebra „Luna Europei”, fiind un proiect realizat sub egida EUNIC (Rețeaua Institutelor Culturale naționale din statele membre ale Uniunii Europene).

La ediția din acest an va fi prezentată o colecție de scurtmetraje din 22 de state membre ale Uniunii Europene, festivalul fiind organizat de Delegația Uniunii Europene în Canada și ambasadele statelor membre UE participante, alături de institutele culturale naționale din aceste state, cu sprijinul Institutului Canadian de Film.

Accesul la festival este gratuit. Detalii privind programul și pre-înregistrarea pentru participare se regasesc la https://www.cfi-icf.ca/eusff23.