„Bijuterii muzicale” cu Angela Drăghicescu (pian) şi Jeff Siegfried (saxofon) la ICR Budapesta

În 19 ianuarie 2016, de la ora 18.00, Institutul Cultural Român Budapesta organizează o nouă ediţie a programului „Bijuterii muzicale", care îi va avea ca invitaţi pe pianista Angela Drăghicescu şi pe saxofonistul de muzică clasică Jeff Siegfried (SUA). Recitalul va avea loc la sediul Institutului Cultural Român Budapesta.

Programul recitalului de la Budapesta include compoziţii de: Jules Demersseman, Fernande Decruck, Bartók Béla şi Dan Dediu.

Angela Drăghicescu (pian) a avut numeroase concerte solo şi în colaborare cu alţi muzicieni în SUA, Canada, Asia şi Europa. A lucrat ca profesor de pian la Academia Naţională de Muzică din Bucureşti, la Seattle Pacific University şi Southeastern Louisiana. În acest moment lucrează la Universitatea Puget Sound din Washington, SUA. În iulie 2016 va susţine un recital de muzică de cameră pe prestigioasa scenă Carnegie Hall.

Jeff Siegfried (saxofonist de muzică clasică) a concertat pe unele dintre cele mai mari scene ale lumii printre care amintim Carnegie Hall din New York şi Palatul Artelor din Budapesta. A avut colaborări cu Orchestra Simfonică din Chicago. A absolvit la Universitatea Northwestern, Illinois, SUA, la secţia de saxofon şi muzicologie, unde a studiat sub îndrumarea saxofonistului Timothy McAllister, deţinător al unui premiu Grammy.

Aflat la cea de a şaptea ediţie, programul „Bijuterii muzicale", iniţiat de Institutul Cultural Român Budapesta în 2013, este un proiect de succes destinat promovării muzicii clasice.  În ultimii trei ani invitaţii ICR Budapesta la „Bijuterii muzicale" au fost: Ilinca Dumitrescu (pian) şi Vasile Macovei (fagot); Bianca-Luigia Manoleanu (soprană) şi Remus Manoleanu (pian); Răzvan Suma (violoncel), Toma Popovici (pian) şi Horia Dumitrache (clarinet); Anca Iarosevici (viola da gamba) şi Bogdan Mihăilescu (chitară clasică); Ansamblul „Flauto Dolce" şi pianista Sînziana Mircea.