Trio Nicolas Simion în cadrul „My Unique Jazz Festival”

Nume importante ale jazz-ului european se află în perioada lunii mai la Berlin, pentru a participa la „My Unique Jazz Festival. Jazz aus Europa”. Evenimentul, organizat de EUNIC Berlin, se află deja la a patra ediție și reunește peste 40 de muzicieni din 10 țări . Concertele au loc în clubul de jazz Kunstfabrik Schlot.

În seara de 27 mai, vor concerta Trio Nicolas Simion  din România și Trio Giedrius Nakas Trio din Lituania,  începând cu orele 21.00. Cu acest prilej, muzicienii Nicolas Simion (saxofon), Nadia Trohin (voce) și Sorin Romanescu (chitară) prezintă ultimul lor proiect muzical, intitulat „Romanian Impressions” și apărut anul acesta în România la casa de discuri „7Dreams Records”.

„Romanian Impressions” este un tribut adus folclorului și locurilor natale. Vocea umană a fost dintotdeauna instrumentul ideal, prin care spiritul unui loc poate fi transmis în toată autenticitatea sa. Nadia Trohin are acest talent de a transmite vechea tradiție a cântecului moldovenesc și de a o transpune în lumea jazzului.

Prin compozițiile inspirate din folclor precum și prin piesele unor clasici ai jazzului românesc precum Johnny Răducanu, Jancy Körössy sau Richard Oschnitzky, Nicolas Simion și trio-ul său au reușit o punte de legătură între vechea tradiție a jazzului românesc și jazzul modern al sec. XXI.

Preț de intrare: 12 euro / 10 euro

Pentru rezervări: Kunstfabrik Schlot: info@kunstfabrik-schlot.de,  Tel. 030-448 21 60


Programul complet al festivalului, aici.  

Parteneri media: Kulturradio von rbb, Jazz Podium Magazin.