Tânăra violonistă Andreea Nistor, alături de pianista Clementina Ristea Ciucu, în recital la Londra

Institutul Cultural Român de la Londra continuă seria „Concertelor Enescu” cu un recital de cameră susținut de violonista Andreea Nistor, acompaniată de pianista Clementina Ristea Ciucu, miercuri, 8 martie 2023, ora 19:00, la sediul reprezentanței. În program: Ludwig van Beethoven – Sonata pentru vioară nr. 5 în Fa Major, op. 25 „Sonata Primăverii“; George Enescu – Sonata pentru vioară și pian în La Minor, „Torso“; Piotr Ilyich Ceaikovski – Vals Scherzo op. 34; Dumitru Capoianu – Habanera.

Andreea Nistor (n. 2005) este elevă a Colegiului Național de Muzică „George Enescu” din București, în clasa a XII-a. Studiul viorii l-a început la vârsta de șase ani, sub îndrumarea profesorului Marius Lăcraru. A participat la masterclass-uri cu maestrul Remus Azoiței, profesor de vioară la Academia Regală de Muzică din Londra. În prezent, Andreea Nistor se află sub îndrumarea doamnei Alexandra Acatincăi, profesor de vioară la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” și a maestrului Remus Azoiței.

Clementina Ristea Ciucu (n. 1969) este absolventă a Liceului de Artă „George Enescu“ și a Universității Naționale de Muzică din București, unde i-a avut profesori pe Sandu Sandrin și Dan Grigore. A primit îndrumări și din partea unor pianiști și pedagogi de renume, precum Valentin Gheorghiu, Viorica Radoi, Flavia Moldovan, Sanda Bobescu, Aurora Ienei. Bogata experiență interpretativă și-a gasit o firească prelungire în activitatea desfășurată de Clementina Ristea Ciucu în calitate de lector universitar doctor în cadrul Facultății de Interpretare Muzicală a Universității Naționale de Muzică din București.

Programul „Concertele Enescu“, organizat de ICR Londra, are drept scop promovarea muzicii enesciene și a muzicii româneşti în general, precum și a muzicienilor români – atât a celor consacrați, cât și a celor aflați la început de carieră.