Studenţii continuă cursurile de limba română în mediul online, la Bruxelles

Cursurile de limba română organizate de reprezentanţa Institutului Cultural Român din Bruxelles continuă în spaţiul online. Având în vedere provocările acestei perioade, precum şi dorinţa numărului mare de studenţi înscrişi de a nu întrerupe procesul de studiu, s-a propus parcursul de învăţare a limbii române de la distanţă. Profesorul de limba română Elena Butuşină utilizează, alături de cursanţi, platforma Zoom şi susţine cursurile corespunzătoare celor două grupe: începători şi avansaţi, cu o frecvenţă de două ori pe săptămână. Anul acesta, în Belgia, ne bucurăm de o prezenţă numeroasă, a celor ce doresc să înveţe limba română.

Încă de la început, studenţii au fost încântaţi de această alternativă de studiu la distanţă, dovadă fiind participarea permanentă şi asimilarea eficientă a noţiunilor din programă. Cursurile se desfăşoară într-o manieră atractivă şi interactivă şi respectă structura Cadrului comun european de referinţă pentru limbi. Fie că vorbim despre interese profesionale, ori culturale ale participanţilor, cursurile de limbă română organizate de ICR Bruxelles nu reprezintă doar modalitatea clasică de a descoperi frumuseţea şi complexitatea limbii române, ci şi o imersiune în spaţiul românesc, admirat pentru istoria, tradiţiile şi patrimoniul său.

Studenţii consideră că „învăţarea limbii române reprezintă un pas important pentru a aprofunda legătura personală sau profesională cu România şi îi ajută să înţeleagă direct, fără barieră lingvistică, realitatea românească”.

La sfârşitul modulului de limba română, studenţii primesc un certificat lingvistic, după susţinerea unui test de evaluare a competenţelor dobândite.

Programul cursurilor:

Incepatori: luni, 18:00 – 19:30

Avansaţi: marţi, 18:00 – 19:30