SPANIA. „Parking”, prezentat în cadrul Festivalului „El Séptimo en Cineteca” de la Madrid

Lungmetrajul „Parking” de Tudor Giurgiu va fi difuzat în cadrul ciclului de filme „El Séptimo en Cineteca” marți, 24 noiembrie, ora 18.00, la Cineteca din Madrid.

„El Séptimo en Cineteca” reprezintă întâlnirea lunară a celei mai populare și urmărite emisiuni radiofonice spaniole despre cinematografie (El Séptimo Vicio) cu Cineteca de Madrid, programată și prezentată de Javier Tolentino, creator, fondator și director de emisiuni culturale și de informație cinematografică precum El Otro Cine Posible (Radio 5), El Árbol de las Palabras (Radio Exterior de España) și El Séptimo Vicio (Radio 3).

Cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului Tudor Giurgiu spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Ajuns în Cordoba, se angajează paznic de noapte într-un parc auto, iar existența lui pendulează între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă, de familie. El se confruntă cu prejudecățile care sunt generate, atât de cei din jurul lui, cât și de el însuși.

Filmul are la bază cunoscutul roman „Apropierea” al scriitorului Marin Mălaicu-Hondrari, publicat în 2010, și îl are în rolul principal pe Mihai Smarandache. Din distribuție fac parte actori spanioli de talie internațională precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Eric Frances. Filmările au avut loc în trei orașe spaniole: Cordoba, Sevilla și Candas, precum și în orașul românesc Sângeorz-Băi.

Detalii despre programul evenimentului pot fi găsite pe site-ul Cineteca Madrid și pe paginile de Facebook CineRumano și Instituto Cultural Rumano.