SPANIA. Lungmetrajul „Câmp de maci” participă la Festivalul Internațional de Film de la Gijón

Filmul „Câmp de maci” / „Poppy Field”, regizat de Eugen Jebeleanu, va participa la Festivalul Internațional de Film de la Gijón, Spania, care se va desfășura online în perioada 20-28 noiembrie. ICR Madrid colaborează cu Festivalul Internațional de Film de la Gijón pentru difuzarea lungmetrajului, care a fost selectat în Competiția Oficială. Cu această ocazie, filmul va avea și premiera oficială în Spania.

De asemenea, în cadrul Festivalului, vor fi prezentate și filmele „Tipografic Majuscul” de Radu Jude, „Ieșirea trenurilor din gară” de Adrian Cioflâncă și Radu Jude și scurtmetrajul „To Grow Under A Wild Cherry Tree” de Agata Olteanu.

Festivalul Internațional de Film de la Gijón este unul dintre festivalurile veterane și cele mai inovatoare din Spania, concentrându-se întotdeauna pe cinematografia independentă, personală și de calitate. Printre titlurile care și-au făcut debutul în Spania la Festivalul Internațional de Film de la Gijón găsim pelicule precum „Călătoria fantastică a Maronei” și „Muntele magic” de Anca Damian, „Alice T” de Radu Muntean, „Aferim!” de Radu Jude, „După dealuri” de Cristian Mungiu, „Hotel by the River de Hong Sang-soo” sau „Manchester by the Sea” de Kenneth Lonergan.

Programul Festivalului poate fi consultat aici, cât și pe paginile de Facebook CineRumano și Instituto Cultural Rumano.