Serie de concerte la Zaragoza, Madrid și Barcelona cu ocazia Zilei Naționale a României

Cu ocazia Zilei Naționale a României, reprezentanța Institutului Cultural Român la Madrid, Ambasada României în Regatul Spaniei, cu sprijinul Consulatului General al României la Barcelona și al Consulatului României la Zaragoza organizează o serie de concerte în Zaragoza, Madrid și Barcelona. Cu această ocazie, va avea loc concertul Duelul viorilor: Stradivarius vs. Guarneri, în Zaragoza și Madrid, interpretat de Gabriel Croitoru (vioară), Horia Mihail (pian) și Liviu Prunaru (vioară) și Vioara lui George Enescu în concert la Barcelona,  oferit de Gabriel Croitoru și Horia Mihail.

 

Duelul viorilor: Stradivarius vs. Guarneri

25 noiembrie, ora 20.00, Auditorio de Zaragoza (Sala Luis Galve)

28 noiembrie, ora 19.00, CaixaForum Madrid (Auditorio)

În program opere de: Niccolò Paganini, Joachim Raff, Antonio Bazzini, Henryk Wieniawski, P. I. Ceaikovski, F. Kreisler - Fr. Chopin, A. Haciaturian, Isaac Albéniz, Pablo de Sarasate - Chopin, Igor Alexandrovici Frolov, Carlos Gardel, Ángel Villoldo, Augusto Berto, Gerardo Matos Rodríguez

Vioara lui George Enescu în concert la Barcelona

30 noiembrie, ora 19.30CaixaForum Barcelona (Auditorio)

În program: Edvard Grieg, George Enescu, Edward Elgar, Heinz Provost, Fritz Kreisler și Pablo de Sarasate

Parteneri: Auditorio de Zaragoza, CaixaForum Madrid, CaixaForum Barcelona, Muzeul Național "George Enescu"

În colaborare cu Radio România

Vânzare bilete:

Zaragoza - 5 €, la casa de bilete de la Auditorio de Zaragoza (Calle Luis Bermejo, 2,50009 Zaragoza)

Madrid - 12€, 50%  reducere pentru clienții "la Caixa". Biletele se pot cumpăra online de aici.

Barcelona - 12€, 50% reducere pentru clienții "la Caixa". Biletele se pot cumpăra online de aici.

*

Sub denumirea Duelul viorilor: Stradivarius vs. Guarneri și Vioara lui George Enescu în concert la Barcelona, reprezentanța Institutului Cultural Român la Madrid a prezentat în perioada 25-30 noiembrie 2015 o serie de concerte organizate la Zaragoza, Madrid și Barcelona, care au adus în prim plan performanțele a două instrumente legendare, viorile Stradivarius și Guarneri, și măiestria unor nume consacrate ale concertisticii, violoniștii Gabriel Croitoru și Liviu Prunaru, acompaniați de pianistul Horia Mihail.

Cele trei concerte oferite în Spania, cu ocazia Zilei Naționale a României, s-au bucurat de prezența a peste 850 de persoane: reprezentanți ai diplomației, ai autorităților locale, ai diasporei dar și a publicului larg local.

Seria de concerte prezentate cu această ocazie reprezintă nu numai un eveniment cultural de ținută în trei orașe importante ale Spaniei, ci și unul inedit în șirul de concerte de prestigiu organizate prin tradiție de reprezența de la Madrid, concertele de anul acesta fiind precedate de cele susținute de Cvartetul Enescu în 2013, Maxim Belciug în 2011 și ansamblul Anton Pann în 2010.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Ambasada României în Regatul Spaniei, Consulatul General al României la Barcelona și Consulatul României la Zaragoza, cu sprijinul  Auditorio de Zaragoza, CaixaForum Madrid, CaixaForum Barcelona, Muzeul Național "George Enescu", în colaborare cu Radio România.