Şcoala de Vară de la Sinaia – „Exilul românesc postbelic”

UPDATE 07 iulie 2017

Rezultatele evaluării pentru studenţii din România care au aplicat pentru Şcoala de vară de la Sinaia „Exilul românesc postbelic” 22-27 iulie 2017

  1. Anghel Valentin                      Neeligibil
  2. Băzăvan Adrian                      Admis
  3. Constantin Alin Theodor    Admis
  4. Dragomir Radu-Tudor         Neeligibil
  5. Drăghici Ancuţa-Evelina     Neeligibil
  6. Fronie Anca Andreea           Respins
  7. Galeş Iuliana                           Respins
  8. Grigore Robert Florin          Neeligibil
  9. Iamandi Valeria Daniela     Respins
10. Morariu Iuliu-Marius            Admis
11. Olah Roland                            Admis
12. Pădurean Bianca                  Admis
13. Pădurean Ioan-Claudiu     Admis
14. Rotaru Roxana Beatrice    Admis
15. Sipoş Cosmin                        Neeligibil
16. Truţă Eugen Adrian             Respins
17. Văsii Andrada                        Admis

Comisie:

Daniel Nica, ICR

Adrian Niculescu, IICCMER

Mihaela Toader, IICCMER


Rezultatele evaluării pentru studenţii din străinătate care au aplicat pentru Şcoala de vară de la Sinaia „Exilul românesc postbelic” 22-27 iulie 2017

1. Calamassi Edoardo   Admis
2. Magistris Stefano      Admis
3. Maragno Giulia          Respins
4. Menna Andrea           Admis
5. Russo Rosaria            Admis
6. Stojcheski Cele         Admis
7. Volpato Mattia          Admis
8. Zanellato Matteo     Admis

Comisie:

Daniel Nica, ICR

Adrian Niculescu, IICCMER

Mihaela Toader, IICCMER


***

Școala de vară de la Sinaia Exilul românesc postbelic are ca scop cunoașterea și înţelegerea fenomenului anticomunist postbelic în rândul tinerilor români din ţară şi străinătate. Programul se adresează studenților care urmează studii masterale sau doctoraledin unitățile de învățământ din România, publice sau private, acreditate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, ori din diaspora (Europa), vorbitori de limba română, care dezvoltă sau intenționează să realizeze proiecte pe tema exilului românesc postbelic sau a aspectelor adiacente. 

Obiectivul școlii de vară este recuperarea istoriei şi valorificarea contribuţiei culturale a exilului, ca element esențial care trece peste decupajele de ordin cronologic ori politic, transformându-se, reinventându-se, adaptându-se în permanență noilor realități. Exilul românesc are o legitimitate istorică şi morală de la care diaspora ar putea să se revendice.

Căutăm tineri care înțeleg că, pentru a putea vorbi în viitor despre românii plecaţi după 1989, e necesară cunoaşterea fenomenului exilului românesc şi toate experiențele de viață ale românilor plecaţi din ţară din motive politice până în 1989.

Înscrieri: 14 iunie-2 iulie 2017

Perioada de evaluare a aplicațiilor: 3-5 iulie 2017

Anunțarea rezultatelor: 6 iulie 2017

Înscrierile se vor realiza pe bază de dosar, care trebuie să cuprindă:

  • Fișa de înscriere completată, semnată și scanată
  • CV actualizat
  • Scrisoare de motivație în care se vor detalia interesul pentru exilul românesc și eventualele intenții de cercetare pe această temă.

Materialele trebuie să fie trimise în limba română, în format PDF, iar denumirea fișierelor va avea următorul format după caz: Fisa de înscriere_NUME_PRENUME, CV_NUME_PRENUME, Scrisoare de motivație_NUME_PRENUME.

Dosarul de înscriere va fi trimis online la adresa de e-mail mihaela.toader@iiccmer.ro.

Numărul maxim de participanți este de 15, după cum urmează:

- 8 participanți din România, cărora le vor fi acoperite costurile de transport, masă şi cazare,

- 7 participanți din Europa, cărora le vor fi acoperite costurile de masă şi cazare. Onorariul de 300 euro va fi achitat integral de către Institutul Cultural Român (ICR), după finalizarea Școlii de vară, conform condițiilor din regulament.

În urma participării la Școala de Vară, studenții selectați vor avea obligația de a redacta un eseu (între 2.000-6.000 cuvinte, font Times New Roman 12, spațiere 1.5 rânduri), care va fi transmis organizatorilor spre publicare, la o dată ulterioară, care va fi comunicată, dar nu mai târziu de 1 octombrie 2017. Publicarea materialelor va presupune un alt proces de selecție, care nu face obiectul acestei aplicații.

REGULAMENTUL concursului şi FIŞA DE ÎNSCRIERE sunt disponibile pe site-urile www.iiccmer.ro și www.icr.ro, precum şi pe site-urile reprezentantelor ICR din statele europene. Prin depunerea dosarului de concurs, candidații acceptă că au citit, înțeles și AU FOST DE ACORD cu condițiile prevăzute în Regulament și Fișă.


Şcoala de Vară de la Sinaia Exilul românesc postbelic 22-27 iulie 2017 Formular aplicatie scoala de vară Sinaia 22-27 iulie 2017 Regulament scoala de vara de la Sinaia 22-27 iulie 2017