Recital susținut de violoncelistul Andrei Cavassi, la Londra

Violoncelistul Andrei Cavassi va susține un recital miercuri, 1 martie 2023, de Mărțișor, la sediul Institutului Cultural Român de la Londra. Programul include lucrări clasice, semnate de J.S. Bach sau Béla Bartók, celebra Oblivion a lui Astor Piazzola, melodii compuse de Gheorghe Zamfir, din coloana sonoră a unor filme cunoscute, continuând cu Mocirița sau Dans țărănesc de Constantin Dumitrescu, până la Ave Maria sau la piese de Aerosmith, Coldplay și Trooper.

Andrei Cavassi s-a născut într-o familie cu o bogată tradiție artistică. A studiat violoncelul la București, Zürich și Hamburg, însă cea mai mare influență asupra sa a avut-o Maria Kliegel, cu care a studiat în Luxemburg. De-a lungul anilor, a concertat pe trei continente, pe scene precum Berliner Philarmonie, Teatro Colon din Buenos Aires sau Blue Note din Tokyo.

Din anul 2010, s-a stabilit în Japonia, concertând adesea și în Europa. A obținut medalia de aur la Concursul internațional de interpretare de la Viena, în 2019. Violoncelistul Andrei Cavassi a concertat în cadrul Tokyo Olympics, evenimente organizate în parteneriat cu Primăria din Tokyo, în cadrul proiectului „Unplugged by Andrei Cavassi“, care a marcat împlinirea a 100 de ani de relații diplomatice România-Japonia, dar și pentru celebrul brand de bijuterii Harry Winston, la Tokyo. De asemenea, a performat la TIFF, împreună cu dansatorul Sergei Polunin, în 2021, cât și la Premiile Gopo, în același an.

www.andreicavassi.com