Proiecții de film în cadrul Zilelor Francofoniei în Republica Moldova

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe organizează o serie de 5 proiecții de film pentru marcarea Zilei Francofoniei și a celor 30 de ani de când România a devenit membru cu drepturi depline al Organizației Internaționale a Francofoniei. Evenimentele, organizate în colaborare cu instituțiile de învățământ liceal și universitar din Republica Moldova care au ca obiect de activitate studiul intensiv al limbii franceze se vor desfășura după următorul program:

· 16 martie, ora 13.00 - Tata mută munții la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Mediateca

· 20 martie, ora 11.30 - Tata mută munții la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți*, Sala Polivalentă

· 20 martie, ora 14.00 - Străjerii Deltei la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți*

· 21 martie, ora 11.00 - Străjerii Deltei la Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale” din Orhei

· 21 martie, ora 14.00 - Tata mută munții la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Clasa Viitorului

*Evenimentele de la Bălți vor fi organizate în colaborare cu Consulatul General al României la Bălți.

Străjerii Deltei (2021, regia Liviu Mărghidan)

Cu: Florentina Țilea, Vasile Calofir, Viorel Păunescu, Elias Ferkin, Ionuț Achivoaie

Sinopsis: Mai mulți copii își petrec vacanța de vară într-o tabără din Delta Dunării, unde învață cum să supraviețuiască în sălbăticie. Într-o zi, în timp ce curăță apele Dunării de sticle de plastic, dau peste doi braconieri care pescuiesc ilegal folosind un dispozitiv electric, așa că acum copiii au o misiune importantă.

Tata mută munții(2021, regia Daniel Sandu)

Cu: Adrian Titieni, Elena Purea, Judith State, Valeriu Andriuță

Sinopsis: Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Se duce cu mașina spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că-l va găsi pe tânăr viu și nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să-și adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet-încet, tatăl care, înfrământarea lui, refuză să accepte evidența, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate între om și natură.

Parteneri media: TVR Moldova și Radio Chișinău