Proiecte speciale, poezie și fotografie la ICR New York cu ocazia Mărțișorului

Institutul Cultural Român din New York marchează, în data de 1 martie, începând cu ora locală 19:00, una dintre cele mai mari sărbători ale calendarului românesc - Mărțișorul - cu o seară de performance, poezie și fotografie, care deschide și o serie de proiecte speciale ce vor fi organizate de-a lungul Lunii Femeii în Statele Unite.

Evenimentul aduce în atenția publicului două artiste new-yorkeze, poeta româno-americană Anca Stuparu și artista interdisciplinară de origine elvețiană Marie Christine Katz, șieste prilejuit de apariția volumului bilingv (românăși engleză) de haikuuri și fotografieThe Blade of Words/ Tăișul cuvintelor, semnat de cele două invitate și publicat la începutul acestui an de Editura Curtea Veche.

Seara va începe cu performance-ul#DancingAloneWithMyShadow al artistei Marie Christine Katz,apoi va continua cu lansarea propriu-zisă a volumului, urmată de un dialogulîntre cele două protagoniste și de o sesiune de autografe.Doamnele prezente vor primi, la sfârșit, mărțișoare, aduse special din România.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Consulatul General al Elveției la New York și face parte din seria de lansări ale noilor apariții românești în limba engleză, organizată și găzduită de ICR New York.

Mai multe detalii despre proiectele în desfășurare ale ICR New York pot fi găsite pe rețelele de socializare și website-ul Institutului:


Facebook: https://www.facebook.com/RCINY/

Website: https://www.rciusa.info/

Instagram: https://www.instagram.com/romanianculturalinstituteusa/

Twitter: https://twitter.com/RomanianY

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVC1AC-TWeHLtaFjVXOlOtw