„Posada Navideña Mexicana" la Institutul Cultural Român

Joi, 15 decembrie 2016, ora 18:30, la Institutul Cultural Român va avea loc evenimentul „Posada Navideña Mexicana", o sărbătoare plină de culoare, din care nu vor lipsi las piñatas, colindele și buna dispoziție. Evenimentul este organizat de Ambasada Mexicului la București, în colaborare cu Institutul Cultural Român.

La Posada (tradus în spaniolă prin adăpost sau han) reprezintă o sărbătoare mexicană prin care se recreează zilele de dinaintea naşterii pruncului Iisus. Este vorba de o comemorare simbolică a evenimentelor petrecute în călătoria Mariei și a lui Iosif de la Nazaret la Betleem, în decursul căreia oamenii participă la mici procesiuni care au loc în cele nouă zile de dinaintea Crăciunului. Seara se organizează cine şi petreceri pentru apropiaţi, iar invitaţii trebuie să ceară găzduire (posada) prin cântece specifice sărbătorii. La finalul serii este spartă o piñata în formă de stea, plină cu bomboane, spre încântarea copiilor.

Vă așteptăm însoțiți de cei mici să vă alăturați fiestei organizate pe 15 decembrie 2016, ora 18:30, la sediul ICR din Aleea Alexandru nr. 38, București.

Vă rugăm să confirmați prezența printr-un email la embamex@xnet.ro.