Pianistul Petrică Andrei concertează în Israel alături de Amikam Kimelman Band

Pianistul Petrica Andrei concerteaza in Israel alaturi de Amikam Kimelman Band

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv sprijină prezența pianistului român de jazz Petrică Andrei în Israel, în cadrul proiectului „International Jazz Summit – Love for Sale“. Alături de Amikam Kimelman (saxofon), Jonathan Volchok (trombon), Simon Starr (contrabas) și Rony Holan (percuție), Petrică Andrei (pian), va concerta, în perioada 20-23 mai 2015, în Moshav Shavei Zion, Kfar Bin Nun, Haifa și Tel Aviv. Totodată, muzicianul român va susține un masterclass la Rimon School of Jazz and Contemporary Music și unul la The Youth Village for the Performing Arts at Eshkol. Inițiatorul proiectului este saxofonistul Amikam Kimelman.

Programul concertelor:•Miercuri, 20 mai, ora 20:30 – North Jazz Club (Hapara Pub, Moshav Shavei Zion)
Bilete: tel 050-7220091 / rikitil @ gmail.com (Riki Tiller)
•Joi, 21 mai, ora 21:00 – Kfar Bin Nun, Emek Ayalon
Bilete: 058-6221227
•Vineri, 22 mai, ora 22:00 – Beit Hecht Haifa (Str HaNassi 140, Haifa)
Bilete: 04-8100104 / http://hastudio-tr.co.il/?page_id=21
•Sâmbătă, 23 mai, ora 21:30 – Shablul Tel Aviv (Hangar 13, Namal Tel Aviv)
Bilete: http://www.shabluljazz.com/

Petrică Andrei este unul dintre cei mai buni pianiști de jazz ai momentului, cunoscut pentru virtuozitate și lirism. S-a remarcat la concursuri internaționale ca Martial Solal (Franța), concursul de pian al Festivalului Internațional de Jazz de la Sibiu și a urcat pe scene prestigioase ale jazzului și în festivaluri internaționale la Paris, Viena, Lisabona, Vilnius, Berlin, Barcelona, Bruxelles și București. Este o prezență constantă la posturile de televiziune și radio din România. A lansat trei albume personale, precum și împreună cu muzicieni de renume, precum Richard Galliano, Barry Altshul, Peter Herbolzheimer sau Emil Bizga. Detalii: https://jazzcompas.wordpress.com/2013/09/15/petrica-andrei/.
Amikam Kimelman este un cunoscut muzician israelian de jazz, saxofonist, aranjor și producător, absolvent al Academiei de Muzică Rubin de la Tel Aviv și al Berklee College of Music de la Boston. A fondat legendarul grup „Overdraft” și a condus ansamblurile de jazz „Hard Jazz Knights” și „The Human Factory”. A participat la numeroase festivaluri de jazz, dintre care: festivalurile de la Grahamstown și Pretoria din Africa de Sud, EU Jazz Express (Budapesta, Ungaria), Festivalul internațional de jazz de la Essen (Germania). A urcat pe scenă alături de muzicieni de talie internațională, precum Joanne Brackeen, Lew Soloff, Jeff Berlin, Franck Amsallem, Jean Loup Longnon, Sheila Jordan, Mike del Ferro, Inaki Sandoval, Billy Cobham, Ari Hoenig sau Lou Marini. Amikam Kimelman a compus și a realizat aranjamente muzicale pentru Israel Philharmonic Orchestra, The Israel Simfonietta – Beer Sheva, pentru personalități ale muzicii jazz, pop sau rock precum și pentru emisiuni TV și evenimente importante din Israel. În prezent este director de relații externe al Rimon School of Jazz and Contemporary Music. De asemenea, este director muzical al Tel Aviv Jazz Orchestra și director artistic al casei de discuri Jazz 972. Detalii despre artist: http://eng.rimonschool.co.il/?CategoryID=180&ArticleID=163.


Jonathan Volchok este compozitor, aranjor și interpret de jazz la trombon. Cariera sa internațională cuprinde colaborări cu mari nume ale jazzului precum James Moody, Randy Brecker, Jimmy Heath, Paquito de Rivera, Junior Mance, Billy Harper, Roy Hargrove și Dizzy Gillespie Big Band. În 2008, albumul său „More to Come”, editat în colaborare cu 'Slide' Hampton's Band a fost numit „Albumul Israelian de Jazz al Anului”. Jonathan Volchok este o prezență constantă pe scenă împreună cu Tel Aviv Jazz Orchestra. Este professor la Rimon School of Jazz and Contemporary Music. https://www.youtube.com/watch?v=SDyIkgmnUEM&feature=em-share_video_user
Simon Starr este un cunoscut interpret australian de jazz, absolvent al Victorian College of the Arts in Australia. A studiat cu Garry Peacock și Dave Holland. Dintre partenerii săi de scenă îi amintim pe Kevin Mahogany, Takura Rogers, Mike dell Ferro, Eli Degibri, Omri Mor, Julia Feldman, Robert Ancipolovsky. Simon Starr a produs 14 albume de jazz, rock și pop și a colaborat ca interpret la contrabas în peste 40 albume. Din 2009 s-a stabilit în Israel, unde a devenit o prezență constantă pe scenele de jazz, inclusiv ca director muzical al White City Jazz Festival in Tel Aviv. În prezent este și professor la Rimon School of Jazz and Contemporary Music. Detalii despre artist: http://australianjazzrealbook.com/artists/simon-starr/.


Rony Holan a studiat în Franța, unde s-a făcut cunoscut ca membru al Monte Carlo's Big Band, urcând pe scenă alături de muzicieni precum Martial Solal, Jean-Pierre Debarbat, Jean-Loup Longnon. Este unul dintre cei mai solicitați percuționiști de jazz atât în concerte pe scenele intenaționale cât și în studiourile de înregistrări și la televiziune, participând la concerte alături de David Liebman, Sam Rivers, Benny Golson, James Moody, Eddie Daniels, Lou Sollof, Aierto Moreira, Phil Woods sau Frank Gambale. Este cunoscut ca membru al legendarei trupe israeliene de jazz/fusion „Overdraft”. A predat percuție de jazz la Rimon School of Jazz and Contemporary Music. În prezent este profesor la Academia de Muzică și Dans de la Ierusalim. Este autorul mai multor manuale de jazz pentru tobe / percuție. http://www.ronyholan.com/

ICR Tel Aviv îi mulțumește artistului israelian Amikam Kimelman.