Participarea României la Târgul Internațional de Arte și Meșteșuguri de la Ierusalim

Ediția cu numărul XLIV a Târgului Internațional de Arte și Meșteșuguri va ave aloc în perioada 12-24 august 2019, la Ierusalim. Evenimentul, organizat de Primăria din Ierusalim, se va desfășura la Amfiteatrul „Merrill Hassenfeld” din „Sultan´s Pool” și la Centrul de arte și meșteșuguri „Khutsot Hayotser”. În acest an, în contextul celebrării a 15 ani de la înființarea ICR Tel Aviv și a promovării valorilor și meșteșugurilor tradiționale, standul românesc va prezenta lucrări artizanale din sticlă realizate de artiștii plastici Jeni Costăchescu și Veniamin Moisincu. Cei doi artiști români vor susține seria de ateliere „Fascinația Sticlei”, în cadrul căreia publicul participant va descoperi multiplele valenţe artistice ale sticlei, familiarizându-se cu principalele tehnici prin care materialul topit poate fi prelucrat pentru a fi transformat în obiect de artă.

Lucrările de sticlărie decorativă realizate de cei doi artiști români, inspirate din arta bizantină pe sticlă, fac parte din colecții personale sau decorează diverse spații publice din țară și din străinătate.

Programul de vizitare al târgului:

Duminică - joi, între orele 18:00 - 23:00

Sâmbătă, între orele 21:00 - 24:00

Detalii suplimentare: https://artfair-jer.com/universal_show/

Biletele se achiziționează de la casieria aflată la intrarea în târg.

Programul de activităţi al târgului cuprinde: expoziţia internaţională de arte și meșteșuguri; demonstrații de lucru; workshop-uri; spectacole de muzică și dans tradițional etc.

Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim este cel mai mare târg de profil din Israel. Anual, târgul reunește circa 200 de artişti şi artizani din Israel şi peste 60 de standuri naţionale, care prezintă obiecte decorative realizate în tehnici din cele mai diverse, de la metode și materiale tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate. La ediția 2019 a târgului vor participa următoarele țări: Ucraina, Uruguay, Uzbekistan, Argentina, Ecuador, Indonezia, Bolivia, Etiopia, Armenia, Ghana, Guatemala, Brazilia, India, Africa de Sud, Germania, Zimbabwe, Republica Dominicană, Ungaria, Mexic, Madagascar, Turkmenistan, Sri Lanka, China, Nepal, Peru, Panama, Puerto Rico, Columbia, Cehia, Chile, România, Kirghiztan, Coreea de Sud, Tailanda, Rusia.