Participarea României la Noaptea Literaturii Europene de la Dublin – "Words on the Street"

Pe data de 24 mai 2018 se va desfășura la Dublin Noaptea Literaturii (Words on the Street). Prezența României la prestigiosul eveniment, cu frecvență anuală, este susținută de Institutul Cultural Român și de Ambasada României la Dublin, în parteneriat cu clusterul EUNIC din capitala Irlandei.

Organizatorul principal este Dublin UNESCO City of Literature, iar țările participante vor fi Austria, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Malta, Marea Britanie, Polonia, Spania. (Programul complet al evenimentului poate fi vizualizat aici).

„În acest an, la „Noaptea literaturii europene” de la Dublin, jurnalista Anne Doyle (televiziunea națională RTE) va citi un pasaj din nuvela Accidentul, aparținând scriitoarei Gabriela Adameșteanu, în tandem cu un text din romanul The Iscariot Field al autorului maltez Alfred Sant. Acțiunea este găzduită de către biblioteca Colegiului Medicilor din Irlanda.

Evenimentul va debuta cu prima lectură, la ora 18.30 si se va încheia cu ultima lectură la ora 21.00. Accesul pentru public este liber.