Participarea regizorului Corneliu Porumboiu în cadrul celei de a 16- a ediții a Festivalului de film european de la Sevilla

Regizorul Corneliu Porumboiu va participa în cadrul celei de-a 16-a ediții a Festivalului de film european de la Sevilla (SEFF), care se vadesfășura în perioada 8-16 noiembrie 2019. Reprezentanța Institutului Cultural Român de la Madrid susține participarea regizorului român, care este invitat de către organizatori să participe la lansarea filmului său La Gomera (2019),în premieră națională în Spania, selectat în cadrul competiției oficiale a festivalului. La Gomera, cel de-al cincilea lungmetraj al lui Corneliu Porumboiu, reprezintăși propunerea României pentru premiul Oscar în anul 2019. Filmul, alături de Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, de Radu Jude, se află pe lista celor 46 de producții eligibile pentru o nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film (European Film Awards), care vor fi acordate pe 7 decembrie  la Berlin. De altfel, cele două pelicule vor fi prezentate în diferite secțiuni ale prezentului festival. Catalogat de către celebra publicație americană IndieWire drept „un amestec șlefuit de motive ale genului care sugerează ce s-ar fi întâmplat dacă echipa «Ocean’s 11» se forma în Insulele Canare”, La Gomera s-a bucurat de cronici favorabile, fiind caracterizat drept un film noir cu accente comice și minunate răsturnări de situație.

La Gomera (2019)

Sinopsis: Cristi, un polițist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la București, și singurul din bandă care știe unde sunt ascunși banii.

Alte prezenteromâneștiîn cadrul festivalului sunt:

* Secțiunea “Las nuevas olas”: Ivana cea groaznica,r.Ivana Mladenovic | 2019

* Secțiunea “EFA”(European Film Academy): Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, r. Radu Jude| 2018

* Secțiunea “Special screening”: Parking, r. Tudor Giurgiu| 2019

* Secțiunea “EFA Shorts on Tour Sesión #3”: Cadoul de Crăciun,r. Bogdan Mureșanu | 2019

*Marți, 12 noiembrie: Întâlnire cu Ada Solomon (destinată profesioniștilor acreditați), producător român câștigător al unor premii reputate la festivalurile de la Cannes, Berlin, Locarno, Veneția si Sundance.