Participare românească la Festivalului Internațional de Film „Kino Pavasaris"

Participare romaneasca la  Festivalului International de Film Kino Pavasaris"

Institutul Cultural Român a susținut participarea regizoarei Roxana Stroe la cea de-a XXI ediție a Festivalului Internațional de Film „Kino Pavasaris" ce a avut loc la Vilnius,  în perioada 1-14 aprilie 2016.  Scurtmetrajul „Black Friday" regizat de Roxana Stroe a fost selectat în cadrul festivalului, la secțiunea  Scurtmetraje.   

Festivalul Internațional de Film de la Vilnius „Kino Pavasaris" (Vilnius IFF ) este unul dintre evenimentele culturale anuale cele mai apreciate din Lituania. Festivalul este cel mai mare eveniment cinematografic din Lituania, cunoscut pentru programul său de film de înaltă calitate și pachetul bogat ce însoțește evenimentele legate de cinema, ateliere și inițiative speciale.

Roxana Stroe este absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ,,I.L.Caragiale" din București, secția de Regie de film și TV.  A participat la mai multe festivaluri de film naționale și internaționale și a câștigat numeroase premii.  Scurtmetrajul „Black Friday" a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Cel Mai Bun Scurtmetraj în cadrul celei de-a 14-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania - TIFF 2015 și a fost selecționat și în cadrul unor festivaluri de renume precum: San Sebastian Film Festival, Festival Européen du Film Court de Brest.

Am să încep prin a spune că am avut parte de o experiență neașteptat de frumoasă în urma prezenței mele la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Vilnius - "Kino Pavasaris". Faptul că am avut ocazia să cunosc numeroase persoane din industrie, de la producători la regizori sau chiar critici de film, imi este de mare folos în demersul meu profesional și, totodată, încurajează viitoare colaborări în domeniu la nivel internațional." Roxana Stroe

Mai multe informații despre festival: https://www.facebook.com/kinopavasaris.lt/