Orchestra barocă a Festivalului de Muzică Veche din Miercurea Ciuc, la Bucureşti

Orchestra baroca a Festivalului de Muzica Veche din Miercurea Ciuc, la Bucuresti

Sâmbătă, 11 iulie 2015, începând cu ora 20.00, la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti (Str. G-ral Berthelot nr. 17) Orchestra barocă a Festivalului de Muzică Veche din Miercurea Ciuc va susţine un concert de muzică barocă.


Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc, ajuns la a 35-a ediţie, se numără printre marile festivaluri europene, Comisia Europeană acordându-i onoranta marcă Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE), fiind menţionat astfel şi în catalogul online care informează publicul despre cele mai bune festivaluri europene. De asemenea, din anul 2008, Festivalul de Muzică Veche din Miercurea Ciuc este membru REMA (Reţeaua Europeană a Muzicii Vechi), iar din anul 2009 în cadrul Festivalului funcţionează şi Orchestra Barocă a Festivalului. Alcătuită din muzicieni adepţi ai stilului de interpretare barocă, instrumentişti de mare prestigiu profesional din mai multe localităţi din ţară, cât şi din străinătate (Austria, Germania, Ungaria, Elveţia), orchestra redă atmosfera epocii baroce cu ajutorul instrumentelor de epocă sau copii fidele ale acestora. Orchestra se reuneşte anual cu prilejul festivalului sub conducerea doamnei Ulrike Titze, concertmaistru al Orchestrei Baroce din Dresda, este unică la nivel naţional şi oferă un eveniment muzical de excepţie, îmbogăţind paleta concertistică din România cu note de originalitate.


În program:
Antonio Vivaldi (1678-1741): Concert for oboe in d (RV 454)
Pietro Locatelli (1695-1764): Concerto VIII in f a cinque
Antonio Vivaldi (1678-1741): Concert for recorder in c (RV 441)
Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788): Concert for violoncello in A
Johann David Heinichen (1683-1729): Concert for flute, oboe, violin, violoncello, theorba, strings and Bc in D

Concertmaistru: Ulrike Titze (Dresda) – vioară barocă
Solişti: Szabó Éva (Miercurea Ciuc) – flaut baroc
Ciprian Câmpean (Cluj-Napoca) – violoncel baroc
Maria Petrescu (Bucureşti) – oboi baroc
Caius Hera (Timişoara) – theorbă
Király Dóra (Budapesta-Berlin) – flaut drept, fagot baroc

Intrarea este liberă.

Organizatori şi parteneri: Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, Centrul Cultural Judeţean Harghita, Consiliul Judeţean Harghita, Asociaţia Culturală Nostra, Csíki Kamarazenekar Egyesület, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, Festivalul de Muzică Veche Bucureşti
Finanţator: Institutul Cultural Român