Matei Vișniec lansează la Roma ediția în limba italiană a volumului „Negustorul de începuturi de roman”, cu sprijinul Accademia di Romania

Accademia di Romania in Roma organizează vineri, 8 decembrie 2023, lansarea ediției în limba italiană a noului volum semnat de scriitorul român Matei Vișniec, Il venditore di incipit per romanzi / Negustorul de începuturi de roman în cadrul „Più libri più liberi” - Târgul național al editurilor mici și mijlocii.

Volumul tradus de Mauro Barindi și publicat în luna noiembrie de editura Voland,Il venditore di incipit per romanzi / Negustorul de începuturi de roman de Matei Vișniec va fi prezentat la Roma la Centrul de conferințe La Nuvola, sala Antares, vineri 8 decembrie, de la ora 13.30, în prezența autorului și a profesorului Bruno Mazzoni, cunoscut specialist în literatura română și regizoarea Alessia Oteri de la compania Metis Teatro, care a montat nu mai puțin de nouă spectacole pe textele lui Matei Vișniec. Vor citi fragmente din volum Francesco Meriano și Attilio Caccetta, actori ai companiei Metis Teatro.

În cadrul târgului de carte „Più libri più liberi” de la Roma, desfășurat în perioada 6-10 decembrie lala Centrul de conferințe La Nuvola, volumul semnat de Matei Vișniec va putea fi găsit la Editura Voland – standul A10-B09.

Matei Vișniec se află în Italia pentru un turneu de prezentare a traducerii proaspăt apărute (la Torino, Milano, Rovereto, Padova și Roma), precum și pentru premiera spectacolului „Lo spettatore condannato a morte”, pus în scenă de compania A.M.A. Factory la Teatrul San Pietro in Vincoli de la Torino, în regia lui Beppe Rosso.

Despre„Più libri più liberi” - Târgul național al editurilor mici și mijlocii

„Più libri più liberi” ia naștere în decembrie 2002, la ideea Grupului Micilor Editori (Gruppo dei Piccoli Editori) și a Asociației Italiene a Editorilor (AIE).Obiectivul este acela de a oferi unui număr cât mai mare de edituri mici și mijlocii spațiu pentru a-și promova producția de carte, de multe ori umbrită de cea a editurilor mari sau a concernelor editoriale, garantându-le astfel o binemeritată vitrină în capitala Italiei, chiar în perioada de dinainte de Sărbători. Mai mult decât atât, însă, „Più libri più liberi” este o manifestare cu un consistent program cultural: întâlniri cu autorii, lecturi, dezbateri pe teme de actualitate, inițiative pentru promovarea lecturii, muzică șiperformances live animă cele cinici zile ale târgului de carte, într-o succesiune continuă de evenimente pentru toate gusturile și pentru toate vârstele.