LONDRA. „Salut!”, cursuri online de limba română pentru adulți și copii

Institutul Cultural Român din Londra lansează o invitație celor care doresc să învețe limba română, prin inițierea unor module online gratuite pentru adulți și copii, cu durata de trei luni.

Clasele săptămânale vor introduce gradual subiecte noi, sporind încrederea participanților și oferindu-le ample oportunități de a-și îmbunatăți cunoștințele într-un mediu interactiv. Cursul este predat în română și în engleză, acoperind abilitățile de vorbire, înțelegere, scriere și citire și va oferi un echilibru între activități de comunicare, fixarea structurilor specifice limbii române și gramatică.

Studierea limbii române cu ajutorul Institutului Cultural Român oferă posibilitatea cursanților de a lucra cu profesori experimentați și entuziaști și asigură accesul la o comunitate în care interesul pentru România este încurajat și prețuit.

Grupele de studiu țin cont de vârstă și de nivelul de cunoaștere al limbii române atins de cursant:

Salut, exploratori! se adresează copiilor de 5-10 ani care nu cunosc deloc româna sau o vorbesc foarte puțin (orele se desfășoară în fiecare sâmbătă dimineața de la 10.00 ora Angliei, începând din 16 mai, profesor: dna. Daniela Ciupală).

Salut, prieteni! este modulul elementar care se adresează adulților (orele se desfășoară în fiecare marți seara de la 18.00 ora Angliei, începând din 12 mai, profesor: dna. Daniela Ciupală).

Salut, companioni! se adresează adulților cu nivel mediu de cunoaștere al românei (orele se desfășoară în fiecare joi seara de la 18.00 ora Angliei, începând din 14 mai, profesor: dna. Carmen Raris-Fierbințeanu).

Doritorii se pot înregistra prin trimiterea unui email la adresa salut@icr-london.co.uk, până duminică 10 mai, iar detalii suplimentare se găsesc pe www.icr-london.co.uk.

„Suntem foarte bucuroși că deja există un interes ridicat pentru cursurile de limba română pe care le propunem. Ne dorim ca fiecare cursant să se simtă îmbogățit de prietenia pe care o poartă României”, a declarat Magda Stroe, coordonatorul activității ICR Londra.