LONDRA. Premiera britanică a filmului „Urma” la „Cinemateca românească”

Debutul în lungmetraj al lui Dorian Boguță, „Urma” va fi difuzat, în premieră britanică, vineri, 11 decembrie 2020 în cadrul programului „Cinemateca românească” de la ICR Londra.

Filmul va putea fi urmărit pe canalul de youtube al reprezentanței, fiind disponibil gratuit celor care se înscriu, în prealabil, prin trimiterea unui link de vizionare disponibil pentru 5 ore (intervalul 18.00-23.00).

Filmul a avut premiera mondială în cadrul Festivalului de Film de la Namur și a câștigat în august 2020 Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru debut la TIFF.

Programul „Cinemateca românească” promovează filmul românesc în mediul britanic, reconstituind parcursul său de la constrângerile regimului comunist la originalitatea și succesul regizorilor tineri, afirmați după anii 1990. El este o completare a programelor de film românesc ce au fost sau vor fi prezentate în marile festivaluri de film din Marea Britanie, Irlanda și Islanda.

Proiecția filmului „Urma” este o bună ocazie de a atrage atenția asupra filmelor românești recente și de a poziționa programului Cinematecii - ca cel mai bun loc de întâlnire a iubitorilor de film românesc de înaltă calitate.