Lansarea romanului „El mismo camino de todos los días“ de Gabriela Adameşteanu

Lansarea romanului El mismo camino de todos los dias de Gabriela Adamesteanu Lansarea romanului El mismo camino de todos los dias de Gabriela Adamesteanu Lansarea romanului El mismo camino de todos los dias de Gabriela Adamesteanu Lansarea romanului El mismo camino de todos los dias de Gabriela Adamesteanu Lansarea romanului El mismo camino de todos los dias de Gabriela Adamesteanu Lansarea romanului El mismo camino de todos los dias de Gabriela Adamesteanu Lansarea romanului El mismo camino de todos los dias de Gabriela Adamesteanu Lansarea romanului El mismo camino de todos los dias de Gabriela Adamesteanu

Duminică, 5 iunie, cu începere de la ora 18:00

Pavilionul de activităţi din cadrul Tărgului de carte RETIRO


Institutul Cultural Român de la Madrid şi editura  Xorki Ediciones organizează lansarea volumului "El mismo camino de todos los días", de Gabriela Adameşteanu, recent tradus şi publicat în Spania.

Participă: Gabriela Adameşteanu, autoarea volumului, Mercedes Monmany, critic litarar şi eseistă, şi Joaquín Garrigós, traducătorul volumului

***

Titlul: El mismo camino de todos los días

Titlul  original: Drumul egal al fiecarei zile

Autoarea: Gabriela Adamesteanu

Traducător: Joaquín Garrigós Bueno

Editura. XORKI, EDICIONES

ISBN:  978-84-943698-9-6

Preţ: 20 €

Colecţia: Proză

Materia: roman contemporan

Dimensiuni: 230x135mm

Nr. pagini: 406

Limba: Español

Anul: 2016

Ediţia: 1ª

 SINOPSIS:

România, anii '60. Într-o cameră dintr-un oraş de provincie, trei personaje: mama, fiica adolescenta şi unchiul. Tatăl lipseşte - e în închisoare. Unchiul, un intelectual remarcabil, este marginalizat dupa excluderea din Partidul Comunist din cauza ca a simpatizat cu Garda de Fier. Mama îmbătrâneşte tot mai mult şi se străduieşte să păstreze amintirea tatalui, în timp ce tânăra Letiţia trăieşte bucuriile şi neliniştile vârstei sale. Pe fundal, se vad cozi la apa minerala şi la gaz, se aude zumzetul radioului cu sonorul dat la minim (Vocea Americii), se întrezăreşte şi mica valiză pregătită pentru cazul în care Securitatea ar veni să-i aresteze... Curind, Letiţia pleacă la Bucureşti, şi odată cu această plecare începe povestea iniţierii ei, în care unchiul o va însoţi pas cu pas, urmându-şi menirea de a se sacrifica mereu pentru ceilalţi.

Distins cu Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor şi Premiul Academiei, Drumul egal al fiecarei zile a fost tradus în franceză, germană, italiană ş.a.

Gabriela Adameşteanu este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din Romania, cunoscuta deopotriva pentru calitatea scriiturii sale literare, dar şi pentru că reprezintă  modelul românesc al scriitorului implicat în societate.