Lansarea albumului „Romanian Impressions” în cadrul „My Unique Jazz Festival”

Trupa de jazz Nicolas Simion Trio, alcătuită din saxofonistul Nicolas Simion, chitaristul Sorin Romanescu și cântăreața Nadia Trohin, va închide festivalul de jazz organizat de reţeaua institutelor culturale naţionale din Uniunea Europeană, „My Unique Jazz Festival” (12-27.05.2017). Concertul va avea loc în seara de 27 mai 2017, începând cu orele 21.00, la prestigiosul club de jazz din capitala germană, Kunstfabrik Schlot.

Cu această ocazie, Nicolas Simion Trio va lansa la Berlin cel mai recent album al său, intitulat „Romanian Impressions”, apărut anul acesta în România la casa de discuri „7Dreams Records”. „Romanian Impressions” este un tribut adus folclorului și locurilor natale. Vocea umană a fost dintotdeauna instrumentul ideal, prin care spiritul unui loc poate fi transmis în toată autenticitatea sa. Nadia Trohin are acest talent de a evoca vechea tradiție a cântecului moldovenesc și de a o transpune în lumea jazzului.

Prin compozițiile inspirate din folclor, precum și prin piesele unor clasici ai jazzului românesc (Johnny Răducanu, Jancy Körössy sau Richard Oschnitzky), Nicolas Simion Trio creează o punte de legătură între vechea tradiție a jazzului românesc și jazzul modern al sec. XXI. Nadia Trohin reușește să integreze în interpretarea sa vechea tradiție a cântecului moldovenesc și să o ducă mai departe în lumea jazzului. Altărui de doi dintre cei mai talentați muzicieni români de jazz, Nicolas Simion și Sorin Romanescu. Prin muzica lor, Nicolas Simion Trio reușește să creeze o stare de spirit care integrează jazzul clasic, jazzul modern și folclorul românesc.

Festivalul „My Unique Jazz Festival. Jazz aus Europa” organizat de rețeaua institutelor culturale naționale din Berlin, reunește an de an, în luna mai, zeci de muzicieni reprezentând nume importante ale jazz-ului european. Ediția de anul acesta are 40 de muzicieni invitați din 17 țări diferite. Dintre trupele și soliștii participanți amintim Giedrius Nakas Trio (Lituania), Chicharito Jazz Quartet (Slovenia), Kirke Karja Quartet (Estonia), Pacora Trio (Slovacia) Ermis Michail Quintet (Malta), João Barradas (Portugalia), Lucia Martinez (Spania).

Programul complet al festivalului îl găsiți pe http://kunstfabrik-schlot.de/

Programul complet al ICR Berlin îl găsiţi pe www.rki-berlin.de