Institutul Cultural Român, partener al celei de-a III-a ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar - MOLDOX

În perioada 1-5 Septembrie, la Cahul, se va desfășura cea de-a III-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar MOLDOX 2018. ICR a sprijinit încă de la prima ediție MOLDOX. În 2017 și 2018, o selecție de filme realizate în timpul festivalului MOLDOX, a fost prezentată și în cadrul Festivalului Filmului European, care are loc anual, în luna mai, la București.

  1. Vor fi proiectate în premieră în Moldova și chiar în Europa de Est 23 de filme de pe diferite continente ale lumii, produse de cineaști cu renume mondial.

Filmul de deschidere a festivalului https://youtu.be/P62Zcfyou34

  1. Sesiuni de întrebări și răspunsuri cu regizori și producători de film, inclusiv Gordon Quinn (SUA), nominalizat la Oscar și Artur Aristakisian (Rusia), regizor originar din Republica Moldova cu filme cîștigătoare la Berlinale si Karlovy Vary etc.
  2. Paneluri de discuție, moderate de Vasile Ernu, cu primarul orașului Cahul, Nicolae Dandiș, ex-Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, jurnalista Natalia Morari, pediatrul Mihai Stratulat.

4. Concert acustic sub cerul înstelat alături de trupa Via Dacă pe 2 septembrie. https://www.youtube.com/watch?v=Bmle3H-Oi8k

5. Expoziție de caricatură semnată de Alex Buretz

6. Masterclass-uri dedicate filmului documentar ținute de mentorii și invitații speciali ai festivalului, precum: producătoareaMonica Lăzurean-Gorgan din România, regizorul Artur Aristakisian din Rusia, originar din Moldova, directorul programului Thessaloniki Documentary Festival -Thanos Stavropoulos din Grecia și producătoarea Simone Baumann din Germania.

7. Intrarea la festival este gratuită!

8. Transport Chișinău-Cahul-Chișinău gratuit asigurat. Este nevoie doar de rezervarea locului la +373 78 318 376 sau online http://moldoxfestival.com/2018/08/15/transport-2

9. Să petreci primele zile din această toamnă alături de prieteni și familie, într-o atmosferă caldă și plăcută și să te încarci doar de energie pozitivă.

Mai multe detalii despre festivalul MOLDOX 2018 pe pagina oficială: www.moldoxfestival.com și pe pagina de facebook.

Evenimentul este organizat de către Asociația Obștească „MOLDOX”, în parteneriat cu „SVENSKA FILMSTUDION” (Suedia), cu suportul financiar din partea Swedish Institute, U.S. Embassy Moldova, Institutul Cultural Român, A.O. „Centrul Cultural German ACCENTE” din Chișinău, Goethe-Institut Bucuresti, Centrului Național al Cinematografiei din Moldova, Primăria Municipiului Cahul și Consiliul municipiului Cahul și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.

Festivalul este sprijinit de Tricon&My Revival, Cahul Pan, Basillik, 7Days, Eco Resort Butuceni, Ghest Tur și Racketa Production.

Partenerii media ai evenimentului sunt: TVR Moldova, Moldova.org, realitatea.md, NOI.md, Unimedia portal de ştiri, diez, dincahul.md, Gazeta de Sud și Standart.