Institutul Cultural Român Budapesta a prezentat filmul “Wild Carpathia III – Wild Forever” la Universitatea Central-Europeană

Institutul Cultural Român Budapesta în colaborare cu Centrul pentru Studii Istorice (Pasts, Inc.) din cadrul Universităţii Central-Europene a organizat joi, 26 februarie 2015, de la ora 18.00 proiecţia filmului “Wild Carpathia III – Wild Forever”, în sala „Oktober Hall” a CEU (str. Oktober 6., nr. 7. Budapesta.).

După proiecţie a avut loc o discuţie moderată de prof. univ. dr. Constantin Iordachi, în calitate de co-director al Pasts Inc., la care au luat parte Alasdair Grant, co-producătorul şi cameramanul filmului şi Marsha Siefert, profesor asociat la Departamentul de Istorie din cadrul CEU, expert în studii vizuale.

Partea a treia a seriei “Wild Carpathia“ este un documentar de călătorie realizat de “European Nature Trust” şi “Almond Films”, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Turism şi “Travel Channel”.

Episodul intitulat “Wild Forever” prezintă nordul României, pornind din Cluj-Napoca şi explorând pe parcurs: Biserica de lemn din Săpânţa-Peri, Cimitirul Vesel din Săpânţa, Biserica de lemn din Deseşti (Patrimoniu UNESCO), case vechi din Maramureş şi mănăstiri din Bucovina, cu punct terminus la Cheile Bicaz. 

"România deţine una dintre bogăţiile naturale cele mai valoroase ale planetei, o zonă vastă plină de sălbăticie, cu piscuri de munte impresionante şi păduri neatinse, care oferă habitat pentru o faună şi floră cu mii de specii de animale şi plante", susţin realizatorii documentarului.

Filmul a fost proiectat în limba engleză, cu subtitrare în limba română.