„Gulliver (5)” – concertul de închidere al Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi

Duminică , 28 mai 2017, Institutul Cultural Român și Orchestra Simfonică București vă invită la evenimentul tematic GULLIVER (5), concertul de închidere al ediției a XXVII-a a festivalului „Săptămâna Internațională a Muzicii Noi”. Alături de dirijorul Radu Postăvaru și solistul invitat, pianistul Mihai Ungureanu, Orchestra Simfonică București vă propune o seară specială: „GULLIVER - Dincolo de limitele istoriei”.

Festivalul SIMN (Săptămâna Internațională a Muzicii Noi) continuă conceptul „Limite...și dincolo de ele!” și direcțiile tematice de a transcende obișnuitul, numite eutopii, locuri ale Binelui - Ulise, Gulliver, Nirvana și Matrix.

Gulliver e criticul și ochiul istoriei, el înfruntă această realitate și deschide lumea posibilului. Eutopia. GULLIVER este deschisă spre lumi și povești virtuale” - SIMN 2017.

Concertul va avea loc la Studioul de Concerte Mihail Jora al Radio România, începând cu ora 19.00.

Festivalul SIMN constituie o redută culturală responsabilă și rezistentă în fața asaltului tot mai concertat al prostului gust, kitschului și inculturii. SIMN 2017 portretizează și reliefează figura marilor compozitori români Aurel Stroe (85 de ani de la naștere) și Pascal Bentoiu (90 de ani de la naștere), prin recuperarea unor capodopere ce se cuvin cunoscute, comentate și reinterpretate în spiritul actualității.