George Enescu interpretat de Schubert Ensemble, la ICR Londra

George Enescu interpretat de Schubert Ensemble, la ICR Londra
Schubert Ensemble, unul dintre cele mai importante ansambluri instrumentale londoneze, revine pe 3 martie 2011 la ICR Londra pentru a continua seria din 2011 a „Concertelor Enescu". Ansamblul este iniţiatorul seriei Enescu/Dvořák la prestigioasa sală londoneză Wigmore, serie care a debutat în toamna anului 2010 şi continuă până pe 28 martie 2011, când este programat concertul final, organizat în colaborare cu ICR.
Simon Blendis (vioară), Alexandra Wood (vioară), Douglas Paterson (violă), Jane Salmon (violoncel) şi William Howard (pian) sunt pasionaţi de creaţia enesciană. În prezent, ansamblul înregistrează lucrări de George Enescu la casa de discuri Chandos. 
Programul concertului din 3 martie include: Notturno pentru trio cu pian de Schubert, Cvintetul pentru pian, două viori, violă şi violoncel în La minor Op.29 de Enescu şi Cvintetul cu pian în Mi bemol major Op.44 de Schumann.

Schubert Ensemble din Londra este unul dintre ansamblurile cele mai importante de muzică de cameră pentru pian şi coarde din Marea Britanie. Fondat în 1983, a devenit o prezenţă familiară pe scenele lumii, din New York pană la Tokyo. Având în mod regulat peste 60 de concerte pe an, ansamblul a interpretat în peste 40 de ţări, apărând frecvent la marile festivaluri şi în marile săli de concerte din Marea Britanie. Ansamblul a inregistrat peste 12 CD-uri, cu lucrări de Schubert, Schumann, Hummel, Faure, Brahms sau Mendelsohn. În toamna anului trecut, membrii ansamblului au iniţiat o serie de trei concerte la Wigmore Hall sub egida Enescu/Dvořák. Proiectul se contiună şi anul acesta, urmând să se finalizeze pe data de 28 martie. Ansamblul a susţinut nenumărate concerte în România, la Cluj, Timişoara, Bucureşti (Festivalul Internaţional "George Enescu", 2005), iar în prezent înregistrează lucrările marelui compozitor pentru casa de discuri Chandos. Mai multe detalii la http://www.schubertensemble.com

Programul „Concertelor Enescu" este o iniţiativă comună a Institutului Cultural Roman de la Londra şi a Societăţii Enescu. Recitalurile au loc în sala de concerte a Institutului în fiecare primă zi de joi a lunii, din februarie şi până în iunie sau iulie, în funcţie de stagiune. Programul a atras până acum o serie întreagă de muzicieni excepţionali şi de ansambluri renumite, care au reuşit să ofere publicului interpretări de cea mai înaltă ţinută ale pieselor enesciene. Din septembrie 2009 Institutul Cultural Român acordă Bursa Societatii Enescu unui student eminent de la Royal Academy of Music.

În luna aprilie, programul derulat de ICR Londra va continua cu un concert susţinut de bursierul Enescu al Royal Academy of Music, Florian Mitrea şi de tineri muzicieni români, în capitala britanică.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk