EXPOZIŢIE: „Limbo” de Iulian Zâmbrean la sediul Institutului Cultural Român de la Madrid

EXPOZItIE Limbo de Iulian Zambrean la sediul Institutului Cultural Roman de la Madrid
Iulian Zâmbrean – „Limbo“
Curator: Daniel Belinchón

Inaugurare: joi, 5 martie, ora 19:00

6 martie – 9 aprilie 2015
Institutul Cultural Român de la Madrid (Plaza de la Lealtad, 3, entreplanta dcha., 28014 Madrid)
Program: de luni până joi, de la 10.00 la 20.00, și vinerea, de la 10.00 la 17.00; sâmbăta, duminica și de sărbători închis.

Intrare gratuită.

„Fac poze pentru că aşa simt; este un mod de a povesti, de a istorisi.“ (Iulian Zâmbrean)

Iulian Zâmbrean fotografiază oameni, e un fel de a documenta epoca în care a trăit - gesturile, durerile, fericirea, viața, copiii. Persoanele surprinse de el sunt în afara timpului, departe de meditațiile noastre, condamnați etern a rămâne într-un spațiu prin care nu pot tranzita și nici nu pot ieși. Forma particulară a fotografiei de a opri timpul și de a judeca momentul generează un „limbo“ emoțional. Ceea ce aparatul foto captează și ceea ce ochiul fotografului vede e ceea ce rămâne prin fotografie: în afara timpului, fără să fie martori, fără să fie conștienți și făcând parte din amintirile noastre. (Daniel Belinchón)


Iulian Zâmbrean, colaborator al agenției Whitepress, trăiește în Spania de 9 ani, iar în ultimii 7 ani a început să lucreze și să colaboreze cu diferite reviste în calitate de fotograf. Din 2014 este membru al Asociației Naționale a Jurnaliștilor de Presă și Televiziune din Spania. În 2014 a câştigat concursul de fotojurnalism fotoCAM din Madrid, organizat de Guvernul regional al Comunității Madrid pentru recunoașterea activității fotoreporterilor din Madrid care oglindesc în fiecare zi, prin munca lor, actualitatea regiunii.
Iulian Zâmbrean a fost selectat în festivaluri de fotografie din Spania și a avut expoziții de grup și personale în Castellón și Tarragona.