EVENIMENT. S-a lansat site-ul ganditinromania.ro

Proiectul cultural „Gândit în România”, inițiat de Asociația pentru Educație Teofor, are ca scop principal punerea în lumină și recuperarea ca modele autentice a exponenților de elită ai gândirii românești, a românilor care au marcat, prin activitatea lor, lumea culturală și științifică.

Site-ul propune publicului larg un instrument complex, accesibil și atractiv prin care poate fi cunoscută lumea elitelor științifice și culturale românești, de ieri și de azi, oferind astfel conexiunea la marile idei și valori contemporane. Prin aceasta, el se dorește a fi o contribuție importantă în vederea păstrării, afirmării şi promovării identităţii românești.

Continutul site-ului este format din filme documentare dedicate personalitaților românești marcante științific și cultural, dar și din interviuri video cu români care fac performanță în domeniul lor de activitate, în România și în lume. Site-ul va avea și o secțiune dedicată elevilor olimpici, dar și una deschisă unui concurs național lunar de cunostințe din domeniul istoriei stiinței și culturii românești.

Principalii creatori ai proiectului și ai site-ului sunt regizorul Mihai Vișinescu, președintele Asociației Teofor, regizoarea Cristina Chirvasie și ing. Gabriel Andrei.

Acest proiect cultural este sprijinit de Ministerul Culturii și beneficiază de parteneriatul cu Academia Oamenilor de Știință din România.