EUNIC Spania sărbătorește Ziua europeană a limbilor, ediția a V-a

Între 26 și 30 septembrie 2016, EUNIC Spania organizează la Madrid prima săptămână dedicată limbilor europene. Cu ocazia Zilei europene a limbilor, 18 instituții culturale europene, în colaborare cu Reprezentanța Comisiei Europene în Spania, vor oferi un amplu program cultural și lingvistic pentru publicul larg.

Reprezentanța Institutului Cultural Român de la Madrid va participa cu următoarele activități gratuite:

Luni 26 septembrie - Sprijin și subvenții pentru traduceri

Loc: Comisión Europea, Representación en España (Paseo de la Castellana, 46)

Orar: 12.00 - 13.30 Intrarea liberă în limita locurilor disponibile. Rezervare: luisa.gutierrez@madrid.fi

 

Marți 27 septembrie - Mini cursuri de română

Loc: Goethe-Institut (C/ e Zurbarán, 21)

Orar: 17.00 - 19.00

Vor avea loc lecții demonstrative de limbi străine (engleză, franceză, germană, lituaniană, polonă și slovenă), de câte 20 min, printre care și lecţii de limba română, susținute de prof. Virginia Oprișa.

Miercuri 28 septembrie - Mini cursuri de română

Loc: Institut français (C/ Marqués de la Ensenada, 12)

Orar: 18.00 - 20.00. La fiecare 15 min.

Vor avea loc lecții demonstrative de limbi străine (franceză, germană), de câte 15-20 min, printre care și lecţii de limba română, susținute de prof. Virginia Oprișa.

 

Joi 29 septembrie - Europa 2016: hărți ale poeziei

Loc: Istituto Italiano di Cultura (C/ Mayor 86)

Orar: 20.00 - 21.30  Intrarea liberă în limita locurilor disponibile.

Vor interveni autori din Italia, România, Polonia, Slovenia, Lituania și Franța.

Participă: Paolo Febbraro, Ioana Gruia, Tomasz Różyc, Simona Kopinšek, Ingrida Daukšytė și Jean-Paul Michel

Ioana Gruia, licențiată în Filologie Hispanică, în Teoria Literaturii și Literatură Comparată la Universitatea din Granada, este autorea volumului Otoño sin cuerpo (finalist al Premiului pentru poezie Federico García Lorca al Universității din Granada, în 2002), Nighthawks (Premiul pentru proză scurtă Federico García Lorca al Universității din Granada, în 2007), La cicatriz en la literatura europea contemporánea (Renacimiento, 2016) și Carrusel (Visor, 2016, Premiul Emilio Alarcos pentru Poezie), printre altele.

Programul complet al evenimentului și detalii despre concursul "Pașaport lingvistic" se găsesc pe pagina EUNIC España. Mai jos, se regăsește regulamentul concursului "Pașaport lingvistic" în limba spaniolă.

Proiectul dedicat Zilei europene a limbilor, organizat de reţeaua locală EUNIC, urmărește în primul rând să stârnească interesul publicului spaniol pentru studiul limbilor străine și să ofere acestuia șansa de a descoperi și de a intra în contact cu culturile diverselor țări participante.