Dragobetele, sărbatorit cu expoziție de fotografie și proiecție de film, la ICR Beijing

ICR Beijing organizează, în data de 23 februarie 2023, ora 14:00, proiectul „Sărbătoarea dragostei la români – „Emoții în stradă” și „Prin oraș circulă povești de dragoste” (expoziție de fotografie și proiecție film )”.

În luna februarie, în ajun de sărbătoare dedicată iubirii („Dragobetele”), ICR Beijing oferă publicului chinez o imagine realistă asupra modului cum se manifestă la români dragostea: printr-o minunată expoziție de fotografie, o proiecție de film premiat la Cannes și o scurtă prezentare despre obiceiuri și tradiții autentice românești de Dragobete.

Denis Malciu, fotograf profesionist premiat, ale cărui lucrări au fost preluate în repetate rânduri de mass-media chineză, a trimis la Beijing cea mai recentă expoziție a sa „Emoții în stradă”. În imaginile sale, artistul surprinde sentimentul iubirii/afecțiunii la români, manifestat în spațiile cele mai transparente ale societății: strada, mijloacele de transport, piețe, centrul sau periferia orașelor românești.

Expoziția constă din 56 de fotografii prin care autorul ne propune să privim dincolo de atitudinile și expresiile convenționale, mascate, dezvăluind astfel partea interioară, pură a emoțiilor vieții cotidiene din România. „Cred că atât oamenii, cât și evenimentele vieții de zi cu zi ne oferă o gamă largă de subiecte, uneori văd ceva special în ele, ceva diferit care merită să fie salvat de lume și împărtășit cu ceilalți.” – Denis Malciu

În continuarea succesului înregistrat la Festivalul UCCA Summer Breeze din 2022, ICR Beijing proiectează filmul „Prin oraș circulă povești de dragoste”, la sediul ICR Beijing din Galaxy SOHO, ca parte din expoziția tematică, cu o prelegere înregistrată despre filmul Prin oraș circulă povești de dragoste cu artista.

„Prin oraș circulă scurte povești de dragoste” prezintă povestea unui cuplu - Lili, o taximetristă în vârstă de 36 de ani și Dani, un pescar amator, care încearcă să își salveze căsnicia. Cursele de pe taxi o fac pe Lili martora mai multor povești de dragoste, complet diferite de cea trăită de ea.

Filmul, în regia Carinei-Gabriela Dașoveanu, a obținut premiul al treilea în secțiunea Cinefondation din cadrul Festivalului de Film de la Cannes din 2021, premiul pentru cel mai bun film la Festivalul CinemaIubit, Denver International Film Festival, Premiile Gopo, Sundance Film Festival și a înregistrat mii de comentarii și vizualizări pe platforma chineză Youku, în noaptea de Anul Nou, ca parte din festivalul UCCA Summer Breeze. Din distribuție fac parte: Ilinca Hărnuţ, Andi Vasluianu, Ion Arcudeanu, Cătălina Mihai, Andrei Ivan și Alina Florescu.