Cursuri de limba română pentru adulți și copii, organizate de ICR Viena

Institutul Cultural Român de la Viena oferă cursuri de limba română pentru adulți, diverse nivele. Pe parcursul cursurilor veți învăța să vă exprimați oral și în scris pe teme familiare, veți reuși să înțelegeți un mesaj sau un text în limba română și veți cunoaște cultura și civilizația românească.

Oferim următoarele cursuri:

Nivelul A1.2, predat de profesoara Mihaela Fizeșan, în perioada 22 februarie – 25 aprilie 2024 în zilele de joi, între orele 18-20, în format fizic la sediul ICR Viena.

Nivelul A2.2, predat de profesoara Monica Oprescu, în perioada 28 februarie – 8 mai 2024 zilele de miercuri între orele 18-20, în format fizic, la sediul ICR Viena.

Nivelul B1.2, predat de profesoara Laura Ioana Coroamă-Dorneanu, în perioada 21 februarie – 24 aprilie 2024 , în zilele de miercuri, între orele 18-20, în format online.

Formularul de înscriere la curs se găsește aici.

Înscrierile se fac până la data de 19 februarie 2024.

Dacă nu ați urmat recent un curs de limba română, vă oferim un test de nivel (scris și oral) pentru stabilirea nivelului! Vă rugăm să vă înscrieți pe adresa uawg@rkiwien.at

Testul de nivel este gratuit.

Suport de curs

Daniela Kohn, „PULS. Manual de limba română pentru străini”, nivel A1/A2, B1/B2 Editura Polirom, 2009 (curs, carte de exerciții, 2 CD-uri), disponibil la librăria Kuppitsch (Schottengasse 4, 1010 Viena).

Taxa de participare pentru fiecare modul este de 60 euro / persoană. Studenții și elevii beneficiază de o reducere de 40% (36 euro). Taxa de participare nu include suportul de curs.

Condiții de achitare a taxei de participare

Taxa de participare trebuie achitată integral până la data de 19 februarie 2024, prin transfer bancar în contul cu codul IBAN RO63RNCB0072049713640004 , deschis la Banca Comercială Română SA, Calea Victoriei 155, Sector 1, București, COD SWIFT: RNCB RO BU. Datele instituției: Institutul Cultural Român, cod fiscal (CIF) 15726657, adresa: Aleea Alexandru nr. 38, București, România.

Comisionul bancar perceput pentru efectuarea transferului taxei de participare va fi plătit de către participant. Numele participantului și al instituției, „Institutul Cultural Român“, trebuie să fie menționate în toate actele de transfer bancar.

Vă rugăm să trimiteți un email pe adresa uawg@rkiwien.at cu dovada plății!

Condiții de retragere de la curs

- După informarea în scris pe adresa uawg(at)rkiwien.at despre retragerea de la curs, înainte de a doua întâlnire, se returnează suma plătită, minus o taxă administrativă de 10%.

- Retragerea de la curs nu se poate face mai târziu de o săptămână după începerea cursului!

De asemenea, în perioada 27 februarie - 4 iunie 2024, tot la sediul Institutului Cultural Român de la Viena, au loc cursurile de limbă română pentru copii preșcolari, Coaching Romanian Junior. În cadrul acestor cursuri săptămânale se exersează limba română prin jocuri, poezii, cântece, obiceiuri şi datini româneşti.

Cursurile sunt coordonate de Andreea Marin, absolventă a Institutului de Romanistică al Universității din Viena în 2019, cu specializările limba română, limba spaniolă și limba franceza, în prezent masterandă în cadrul aceluiași institut.

Cursurile sunt gratuite. Public ţintă al cursului sunt copiii preșcolari cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani, cu precădere minori de origine română. O grupă este formată din maxim 15 participanţi. Orarul cursurilor în perioada 27 februarie - 4 iunie este următorul: în zilele de marţi, în intervalul orar 16.30 – 18.30.

Înscrierile se fac:

- fie printr-un e-mail trimis la adresa: uawg@rkiwien.at în care ne precizați numele dumneavoastră, numele cursantului și vârsta acestuia;

- fie telefonic, la numărul +43 1 319 10 81;

- fie completând formularul de înscriere care se găsește aici.