Corul Madrigal, turneu impresionant în Peru, cu sprijinul ICR: cinci concerte, filmare la Machu Picchu și lansare de disc

Cu sprijinul Ministerului Culturii și al Institutului Cultural Român, la invitația Ambasadei României în Republica Peru, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu și Cezar Verlan, a desfășurat în luna martie, în Peru, primul turneu în America de Sud din istoria ansamblului. Intitulat „Muzica magică a Madrigalului“, turneul a însumat șapte evenimente: cinci concerte, o filmare în „orașul pierdut al incașilor” – cetatea sacră Machu Picchu, și lansarea celui mai nou proiect discografic Madrigal, Imnurile naționale ale țărilor din America de Sud.

Corul Madrigal a concertat la Ambasada României la Lima, la Congresul Republicii Peru, unde a fost premiat pentru contribuția sa la cultura universală, la Teatrul Municipal din Lima, în grandioasa Catedrală din Cusco – fostă capitală a Imperiului Incaș, aflată la 3400 m altitudine – și la Teatrul Municipal din Agua Calientes, localitate aflată la baza sitului archeologic Machu Picchu. La Lima, Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, i-a avut ca invitați pe muzicienii din popularul ansamblu KOTOSH, cu care a cântat o lucrare contemporană remarcabilă a muzicii sud-americane – „Misa Criolla”, compusă de Ariel Ramírez și interpretată de Madrigal, dirijat de Marin Constantin, pentru prima dată în 1975, la București, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu.

Concertele extraordinare din Lima, Cusco și Aguas Calientes au adus un record de peste 2.500 de spectatori.

Turneul din perioada 10-20 martie 2024 a marcat 85 de ani de relații diplomatice româno – peruane și preluarea de către Ambasada României la Lima a președinției Festivalului Francofoniei Peru 2024.

Turneul a adus și o premieră mondială pentru un cor național – o producție media în celebrul site UNESCO Macchu Picchu. Corul Madrigal a filmat în „orașul pierdut al incașilor” al doilea episod al proiectului „Muzică contemporană românească în spații antice universale” / „Machu Picchu – Suita corală din Țara Oașului”, pe muzica semnată de compozitorul român Dariu Pop. Noul videoclip va fi lansat la sfârșitul lunii aprilie 2024, în cadrul evenimentului „Festival Madrigal la Satu Mare".

Detalii: www.madrigal.ro