Institutul Cultural Român de la Beijing organizează, în colaborare cu Academia Centrală de Arte și Design din Beijing, Școala Internațională de Arte, conferința „Eternul Brâncuși", un omagiu adus marelui artist român cu scopul promovării adevăratelor valori culturale românești, în data de 28 februarie 2017, începând cu orele 10.00, la Școala Internațională de Arte.
Conferința va fi susținută de către prof.univ.dr.Zhi Min, unul dintre statornicii colaboratori ai institutului, cunoscător fin al operei lui Brâncuși și care a editat numeroase articole în China despre marele nostru artist. În cadrul conferinței, profesorul chinez va prezenta în fața elevilor și studenților viața, personalitatea și opera lui Brâncuși. Vor mai lua cuvântul domnul Wang Zexu, directorul Școlii Internaționale de Arte și domnul Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing.
Profesorul Zhi Min a publicat, în anul 2016, în trei reviste de artă textul cuvântării sale pe care a susținut-o în februarie 2016, la Simpozionul Brâncuși („Cinstirea lui Brâncuși, geniul român") organizat de către ICR Beijing la sediul său, un adevărat studiu de artă, cu bogate exemplificări în imagini brâncușiene.
Zhi Min este vice-președintele Institutului de Sculptură din cadrul Academiei de Arte din China, profesor îndrumător de doctorat la Facultatea de Sculptură din cadrul Universității Qinghua, secretar general adjunct al Comitetului Național de Coordonare pentru Sculptură și Construcții, membru al Consiliului de Arte, secretar general al Centrului de Creație al Tânărului Sculptor din cadrul Institutului de Sculptură al Academiei de Arte din China, membru al Institutului Internațional UNESCO pentru Arte Folclorice, membru al Asociației Artiștilor din China. În perioada 2011-2012, Asociația Artiștilor l-a selectat pentru o bursă de studiu în arta sculpturii în Franța. În anul 2007, a absolvit Academia Centrală de Arte Plastice, Facultatea de Sculptură, și a primit diploma de master în literatura de specialitate. În perioada 2006-2007, a studiat la Rhode Island School of Design în Statele Unite. În anul 1997, a absolvit Academia Centrală de Arte și Meserii. Expoziții sale au avut loc la Muzeul de Artă din Shanghai, Centrul Cultural European Central la Strasbourg, Centrul Cultural din Paris, a publicat trei cărți, a publicat mai mult de treizeci de articole despre sculptură.
Având în vedere că anul 2016 a fost declarat Anul Brâncuși, iar în acest an, 2017, se vor continua evenimentele dedicate marelui artist, împlinindu-se 60 de ani de la moartea marelui artist român, Constantin Brâncuși, și 80 ani de la ridicarea Coloanei fără Sfârşit, Institutul Cultural Român de la Beijing va organiza în China o serie de acțiuni, dedicate marelui artist român.
Constantin Brâncuși și pictorul Corneliu Baba sunt cele două genii românești din lumea artelor plastic venerate și urmate.
Constantin Brâncuşi a influențat lumea europeană prin redarea tradiției românești prin intermediul operelor sale. Acest artist adevărat al neamului românesc, a deschis prin operele sale care reprezintă poarta către eternitate, drumul către înțelepciunea supremă.
Constantin Brâncuşi a sintetizat cunoştintele lumii înconjurătoare şi în special zestrea poporului român, transformând istoria unui întreg neam într-o nouă perspectivă pentru generațiile viitoare.
De aceea, influența operelor sale în spațiul european si mondial este prezentă şi astăzi în memoria lumii, iar moștenirea lăsată nouă românilor este una fără egal.