Conferința „Eminescu - între umanitate şi absolut”, la Accademia di Romania in Roma

 Cu ocazia împlinirii a 167 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu, marţi, 17 ianuarie 2017, de la ora 18:30, în Sala de Conferinţe a Accademiei di Romania in Roma va avea loc conferinţa cu privire la viaţa şi opera poetului naţional, susţinută de prof. Nicoleta Neşu (Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca / Sapienza Università di Roma).

Va urma un recital de poezii, prezentat de Liga Studenţilor Români in Străinătate (LSRS) Italia şi un moment artistic pe versurile marelui poet naţional prezentat de grupul Arpeggio & Roua, cu acompaniament de pian - M. Daria Trofanchouk.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) Italia, este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, apolitică şi echidistantă, formată din studenţi români aflaţi la studii în Italia. Activităţile LSRS constau atât în iniţiativele sale, dar şi implicarea în diverse proiecte la care liga colaborează ca partener, realizate de asociaţii româneşti din Italia, România şi nu numai. În plus, membrii ligii participă în mod regulat la evenimentele organizate de instituţiile româneşti aflate pe teritoriul Italiei în scopul de a rămâne la curent cu privire la noutăţile despre ţara noastră.

Arpeggio & Roua ia fiinţă în 2015, din dorinţa comună a două grupuri de a răspândi arta muzicală românească reinterpretând elemente de folclor autentic. Grupul  Arpeggio & Roua a colecţionat colaborări de seamă cu artişti români şi moldoveni (Ducu Bertzi, Fuego, Zinaida Julea) şi a adus muzica românească în inima Romei (Festival dell'Avvento, MartisoRoma 2016, Festival Propatria). Numeroase reprezentaţii la Accademia di România (Ziua Iei, Un pic de Românie, O poveste de iarnă, Poveste de mai, Confluenze musicali, Regăsindu-l pe Brâncuşi). Lista concertelor include două reprezentaţii la ExpoMilano 2015 precum şi recenta participare la festivalul internaţional de coruri Ioan D. Chirescu (Cernavoda, 2016).

Intrarea la eveniment este liberă.