Concertul "100 de ani de muzică românească", organizat cu ocazia Zilei Naționale a României


Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României şi în contextul Centenarului Marii Uniri, pianistul Cristian Niculescu va susține un concert extraordinar, în data de 29 noiembrie 2018,  la Ateneul din Madrid.

Programul concertului va cuprinde piese de Isaac Albéniz, George Enescu, Pascal Bențoiu, Cornel Țăranu, Adrian Iorgulescu, Vlad Ulpiu, Diana Rotaru ș.a.


Concertul de pian  "100 de ani de muzică românească"

Data şi ora: 29 noiembrie, ora 19.00 

Loc: Ateneul din Madrid (Calle Prado 21, Madrid)

Accesul la eveniment se face pe bază de invitaţie, în limita locurilor disponibile. Pentru mai multe informații contactați Institutul Cultural Român 917 589 566  sau  icrmadrid@icr.ro 


Cristian Niculescu

S-a născut la București, unde a studiat pianul cu Cristina Georgescu și Sandu Sandrin. Apoi și-a urmat studiile la Hochschule der Künste, la Berlin, cu Hans Leygraf și a urmat repetate cursuri de măiestrie cu Dimitri Bashkirov la Salzburg și la Madrid. În urma debutului cu Orchestra Națională Radio din București, sub bagheta maestrului Josif Conta (1987) și a recitalului de debut de la Ateneul Roman (1988), a concertat în repetate rânduri cu Orchestra Simfoniă a Filarmonicii "George Enescu", Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio București, precum și cu alte orchestre din România. Este invitat să colaboreze ca solist sau în cadrul stagiunilor de muzică de cameră ale unor orchestre de renume, precum Berliner Philharmoniker, Berliner Symphoniker, Konzerthausorchester Berlin, Norddeutscher-Rundfunk Hamburg, Brandenburgische Philharmonie Potsdam Berlin în Germania, Cleveland Chamber Symphony în SUA, precum și la festivaluri internaționale de mare prestigiu, precum Festivalul Internațional "George Enescu“ de la București, Berliner Festspiele sau Classic Openair am Gendarmenmarkt, Musikfest Hamburg, Enescu Tage Berlin sau Amiata Piano Festival în Italia. A colaborat cu dirijori de renume, printre care se numeră Gerd Albrecht, Diego Masson, Horia Andreescu, Emil Simon, Lior Shambadal, Camil Marinescu, Corneliu Dumbraveanu, și este fondatorul duo-ului pianistic Cristian Niculescu & Zsuzsa Bálint și al formațiilor camerale "Dinu Lipatti Trio Berlin" și "Ensemble Contempo Paris".

Printre colaboratorii săi pe scenele de concert se numară Ruxandra Donose, Mihaela Martin, Florin Paul, Frans Helmerson, Jeremy Menuhin, Avi Avital, Ramon Jaffé, cvartetele Aron și Athäneum ș.a. Cristian Niculescu a efectuat înregistrări radio și pentru Compact Disc în Romania, Germania și Danemarca, atât cu lucrări pentru pian solo, cât și ca solist al Orchestrei Naționale Radio București. Înregistrarile sale sunt difuzate de către BBC London, NdR Hamburg, Deutschland Radio Berlin, Radioul Danez Copenhaga. Cristian Niculescu este inițiatorul și directorul artistic al Festivalului Internațional de muzică de cameră "Kammermusiktage Ahrenshoop", în Germania.

Printre premiile câștigate amintim Premiul Criticii muzicale la Concursul "Gh. Dima" din Cluj, Premiul 1 la Concursurile Naționale din România și Premiul de onoare la Concursul International Maria Canals din Barcelona.


Eveniment organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid, sub auspiciile Ambasadei României în Regatul Spaniei.

Colaboratori: Ateneo de Madrid și Real Conservatorio Superior de Música de Madrid

Sponsori: Ferma Cățean și Senator Wine România.