Citind pe frunzele de ceai/ Pas in doi: Dramatugia română atunci si acum – Peca Stefan

„Citind pe frunzele de ceai/Pas în doi" îl aduce la rampă pe tânărul şi deja consacratul dramaturg Peca Ştefan cu recenta sa piesă Poveşti adevărate complet inventate din Baia Mare. Piesa a fost tradusă de autor şi va fi citită în premieră în Statele Unite, sub îndrumarea regizorală a Tamillei Woodard.

Peca Ştefan este considerat a fi una dintre cele mai puternice voci din dramaturgia română a noului val. Piesele sale au fost prezentate în România, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Austria, Elveţia, Franţa, Italia, Cehia, Ungaria, Estonia, Olanda, Rusia, Polonia, Belarus şi Serbia. A obţinut mai multe premii, printre care London Fringe Report Awards pentru Best Play – Relationship Drama (2006) şi Heidelberg Stuckemarkt Innovation Award (2007). ICR New York a început să îi promoveze piesele încă din 2006, când a fost prezent la New York cu Bucharest Calling şi The Sunshine Play, urmând ca în anii următori să revină în Statele Unite pentru diferite proiecte sau festivaluri. În 2010, Peca Ştefan a participat la cea de-a noua ediţie a festivalului hotINK din New York. În 2011, va fi din nou prezent la Festivalul Fringe cu o producţie Green Hours.

Poveşti adevărate complet inventate din Baia Mare este prima piesă dintr-o serie iniţiată de regizoarea Ana Mărgineanu în colaborare cu Peca Ştefan, parte a proiectului „Despre România, numai de bine". Interviurile şi cercetarea riguroasă au condus la piese care devin portrete ale vieţii diferitelor oraşe din România. Împreună, acestea reprezintă o analiză neconvenţională a vieţii contemporane din România. Premiera piesei a avut loc în 2008, la Teatrul Municipal din Baia Mare, în regia Anei Mărgineanu.

Galeria ICR New York/ Expoziţia de carte Cărtureşti